Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Kara, Okulların Neden Tatil Edilmediğini açıkladı!

Türkiye’de corona virüsü vakasının tespit edilmesiyle birlikte, vatandaşlar okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından henüz böyle bir karar alınmadığı, gerekli değerlendirmelerin yapılacağı bildirildi. Bu açıklamanın ardından, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'de okulların neden tatil edilmediğini açıkladı.

Hızlı bulaşma özelliği yüzünden corona virüsün sıçradığı ülkeler bir bir okulların tatil edildiğini bildirdiler. Türkiye’de ise dün bir kişide corona virüs tespit edilmesinin ardından henüz okullar tatil edilmedi. Özellikle veliler, öğrenciler ve öğretmenler tarafından konuyla ilgili açıklamalar takip edilirken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye’de okulların neden tatil edilmediğini açıkladı.

Okullar tatil edilmeyecek kararı bugüne özgü bir karar

Katıldığı bir televizyon programında okulların tatil edilmemesi hakkında açıklama yapan Kara, “İki şekilde düşünmek lazım. Kapatılabilirdi ama çocukların eğitiminin devam etmesi de çok önemli. İkinci bir vaka olursa, ya da yurt dışından gelenler fazla, o zaman okul tatili, kalabalık alan gibi konular yeniden gündeme gelir. Eğer bu çocuklar anneanne ve dedelerinin yanına gideceklerse risk oluşturacaklar mı? Ya da biz okulları kapatırsak çocuklar alışveriş merkezlerine mi gidecekler. Verileri biraz daha takip etmemiz, dışarıdaki riski biraz daha takip etmemiz gerekiyor. İtalya’da vakalar rekor seviyede.” ifadelerini kullandı. Kara açıklamasına “Yarın da olabilir bir hafta sonra da olabilir. Riskin ne kadar büyüdüğüne bakmamız lazım. Okullar tatil edilmeyecek kararı bugüne özgü bir karar.” ifadelerini de ekledi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir