Genel

Bilim Kurulu Üyesi ‘nden Pazartesi Uyarısı: 10 Gün Sonra Tekrar Yükselebilir!

Cumhurbaşkanın açıkladığı 1 Mayıs tarihi itibaren 3 gün süren sokağa çıkma yasağı sona erdi.  Yasağın  bitmesiyle beraber Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü,  sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara uyarıda bulundu. Özlü paylaşımında, “Pazartesi sabah her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma olur ve sosyal mesafeyi korumazsak tekrar yukarıya doğru çıkışı bir hafta 10 gün sonra görebiliriz” ifadelerini kullandı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramından itibaren 31 ilde uygulanmaya başlanan sokağa yasağı sona erdi. Yasağın sona ermesi ile vatandaşların sokaklara akın etmelerinden endişe eden Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, twitter hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Virüsün 1670 yeni kişiye bulaştığını ve 61 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Özlü, “Salgın bitmedi devam ediyor. Eğer pazartesi sabah her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma olur ve sosyal mesafeyi korumazsak tekrar yukarıya doğru çıkışı bir hafta 10 gün sonra görebiliriz. ” dedi.

Sosyal mesafeyi koruyalım

Acele edildiği takdirde evde kalma süresinin de uzayacağını bildiren Özlü,  “65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki yurttaşlarımızın bir an önce dışarı çıkabilmeleri için hepimizin tedbirlere uyması gerekiyor. Onlar evden çıkmayarak bize yardımcı oluyorlar. Biz de sosyal mesafeyi koruyarak onların zahmetlerini boşa çıkarmayalım.” İfadelerini kullandı.  

İlgili Makaleler