Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Bütün Dünyada Covid-19’da İkinci Dalga Korkusu Var

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'nin Covid-19 salgını ile mücadelesine dair değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Özlü, Türkiye'nin daha Covid-19 birinci dalgasından kurtulamadığını söyleyerek, Çin ve Güney Kore gibi birinci dalgayı atlatan ülkelerde de ikinci dalga telaşı yaşandığını belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’nin Covid-19 salgını ile mücadelede nerede olduğuna dikkat çekmek üzere bazı açıklamalarda bulundu.

ŞİMDİ İKİNCİ DALGA KORKUSU VAR

Prof. Dr. Özlü, bütün dünyada ikinci dalga riski hakkında tartışmaların sürdüğünü ancak Türkiye’nin daha birinci dalgayı atlatamadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim şu an riskimiz daha ziyade birinci dalgada bir gecikme, duraklama, ya da geriye dönüş olabilir mi… Rusya’da ve Avrupa’da da durum böyle. Güney Kore, Singapur, Çin, birinci dalgayı büyük oranda kontrol altına alıp bitirdiler. Şimdi onlarda ikinci dalga korkusu var.”

İKİNCİ DALGA BİRİNCİ DALGA KADAR ÜRKÜTÜCÜ OLMAYACAKTIR

“Şunu söylemekte yarar var. İkinci dalganın birinci dalga kadar ürkütücü olacağını sanmıyorum. Çünkü biz virüsü tanıdık ve virüs karşısında daha deneyimliyiz, daha güçlüyüz. Aldığımız önlemlerin işe yaradığını gördük. Ancak etkin bir aşı bulununcaya kadar virüs hep bir yerlerde olacak ve bizi tehdit etmeye devam edecek. İkinci dalga korkusu her zaman olacak.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler