Gündem

Bilim Kurulu Üyesinden Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması: Daha Doğru Olur

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, virüse karşı sıcak illerin daha şanslı olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Taşova açıklamalarında sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Corona virüsüne ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova sıcak illerin corona virüsüne ilişkin daha şanslı olduğunu ifade etti. Ayrıca Taşova sokağa çıkma yasağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Taşova açıklamalarında corona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasağı gelmesinin daha doğru olabileceğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Bilim kurulu bilimsel verilere dayanarak tavsiye niteliğinde kararlar verir. Uygulayıcılar devlettir. Biz bütün önerilerimizde olduğu gibi bilgileri aktarıyoruz. Biz bile vakaları bakan bey açıklarken sizlerle aynı anda öğreniyoruz.

Sokağa çıkma yasağı gibi kararlar devletin kararlarıdır. Kendi adıma söylemek gerekirse bizim gibi iç içe yaşayan toplumlar için bazı yerlerde sokağa çıkmanın kısıtlanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.

İtalya’ya bizim yapımıza çok benziyor. Biz yaşlılarımız ile yaşıyoruz. Yaşlı ve diğer kişilerin bu süreci ciddiye almamız gerekiyor.

Atlatılması gereken bir süreç var ve bu sürede de yayılımı en aza indirgeyerek özellikle riskli gruplara bunun bulaşmasını engellemek istiyoruz”

SİGARA İÇENLERİ DAHA ÇOK ETKİLEDİ

Prof. Dr. Taşova yaptığı açıklamalarının devamında öneki yıllarda dünya geneli yaşanan ‘Sars’ ve ‘Mers’ virüslerine göre corona virüsünün daha hızlı yayıldığını ifade ederek mutasyona uğramış virüsün sigara içen, kronik rahatsızlığı bulunan ve yaşlı olan kişilere daha çok zarar verdiğini vurguladı.

Sokağa çıkma yasağı açıklamasının yanı sıra Yeşim Taşova vücudun bağışıklık sisteminin virüsü tanımadığını bu nedenle hastalığın hızla yayıldığını belirterek şöyle devam etti:

“Sigara içenler, ekstra başka bir hastalığı olanlar daha fazla etkilendi. Hipertansiyon daha önceden bu tarz bir hastalıkta risk faktörü olarak alınmıyordu ama bu hastalık ile birlikte önemli bir risk faktörü olarak anılmaya başlandı.

Şeker hastalığı da yine aynı şekilde o biraz daha risk faktörüydü önceki hastalıklarda ama bu hastalıkta riski üst seviyelere çıktı. Sigara içenler özellikle böyle oldu.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir