Gündem

Bingöl’de deprem! Evlerde çökme meydana geldi, gözetleme kulesi yıkıldı! Yaralılar var

Kandilli Bingöl'ün Karlıova ilçesinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illerde de hissedilen deprem hakkında Bingöl Valisi Ekinci, açıklama yaptı. Depremde bir karakolun gözetleme kulesinin yıkıldığını bildiren Ekinci, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ayrıca bölgede 10 evde çökme meydana geldiği öğrenildi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD Bingöl’de deprem meydana geldiğini duyurdu. Karlıova merkez üssünde 5.8 büyüklüğünde kaydedilen deprem, 17:24’de gerçekleşti. Yerin 5 km derinliğinde gerçekleşen deprem hakkında Bingöl Valisi Kadir Ekinci açıklama yaptı. Bir karakolun gözetleme kulesinin yıkıldığını bildiren Vali Ekinci,
“Karlıova’nın Kaynarpınar köyündeki gözetleme kulesinde hasar meydana geldi, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Elmalı ve Dinarbey köylerinde yaklaşık 10 ev çöktü, 4 vatandaş kurtarıldı. Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu da açıklama yaptı

Deprem hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, ”Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Vali ekinci tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İlgili Makaleler