Gündem

Bingöl’de Korkutan Bir Deprem Daha Oldu ! 7,2 Şiddetinde Deprem Üretebilir

Kandilli Rasathanesi tarafından son veriler açıklandı ve Bingöl'de korkutan deprem olduğu belirtildi. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremin ardından çeşitli açıklamalar da yapıldı ve 7,2 şiddetinde deprem meydana getirebileceği belirtildi.

Türkiye’deki son depremlerin araştırıldığı Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan son verilere göre Bingöl’de saat 01.40’da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bunun yanı sıra sabah saat 08:30’da bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem Bingöl Karlıova’da 3,7 şiddetinde meydana geldi.

Yedisu Karlıova ilçesinde meydana gelen depremler yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD, meydana gelen depremin büyüklüğünü 3.7 olarak kaydetti.

7,2 ŞİDDETİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR

Öte yandan jeoloji mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz Malatya ve Elazığ’da da hissedilen depremle ilgili NTV canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu ve  Yedisu için deprem uyarısında bulundu. Tüysüz açıklamalarında “7,2 büyüklüğünde deprem üretebilir” ifadelerini kullandı.

YARIN DEPREM OLSA ŞAŞIRTICI OLMAZ”

Okan Tüysüz’ün açıklamalarının devamında Bingöl’ün Yedisu ilçesinde 7’den büyük bir deprem olabileceğini ifade ederek sadece Yedisu ile sınırlı olmadığını Marmara Bölgesi içinse şöyle dedi:

“Yarın deprem olsa bizim için şaşırtıcı olmaz”

İlgili Makaleler