EğitimEkonomi

Binlerce Öğrencinin Beklediği Açıklama Geldi! Gençlik ve Spor Bakanı Duyurdu!

Gençlik ve Spor Bakanı resmi Twitter hesabından flaş bir açıklamada bulundu. Uzun zamandır merakla beklenen KYK sonuçları açıklandı. 2021/2022 yılı için 838 bin 272 kişinin başvurduğu KYK Bursu, devlet tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız verilen para olarak tanımlanmaktadır. İşte açıklanan KYK sonuçlarının detayları…

Bakan Kasapoğlu Duyurdu!

Binlerce öğrencinin başvurduğu KYK sonuçları dün itibariyle açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Sevgili genç arkadaşlarım, sabırsızlıkla beklediğiniz “GSB Burs ve Öğrenim Kredisi” sonuçları açıklandı. Herkese hayırlı olsun.” ifadeleriyle Twitter üzerinden duyurdu. 2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

11 kamu kurumundan bilgi alınarak yapılan değerlendirme sonucunda ilk defa sisteme giren 180 bin öğrenciye burs diğer öğrencilere de kredi tahsis edildi. Yükseköğrenim öğrencilerinin, burs ve kredilerini alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere bu ay içinde ödemeleri yapılacak. Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de verebilecekler.

İlgili Makaleler