Gündem

Bir Büyükşehirde Daha Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Corona virüsü salgını sürecinde 1 Haziran'da başlayan normalleşme sürecin kapsamında il genelinde ikin dalga endişesi yaşanıyor. Son bir haftada il genelinde 300 kişi hastanede tedavi altına alındı. İl genelinde çok önemli bir karar alınarak maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Türkiye’de şimdiye kadar 2 milyon 415 bin 179 test yapılırken, 172 bin 114 vaka tespit edildi. Ayrıca bu vakaların 144 bin 598’si iyileşti. Bunun yanı 4 bin 729 canımız aramızdan ayrıldı. Virüs nedeniyle 642 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. Bununla birlikte 1 Haziran itibari ile normalleşme sürecine girildi.

300 KİŞİ HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Yeni normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında düşüş, iyileşen hasta sayılarında artış devam ederken Diyarbakır’da ikinci dalga endişesi yaşanıyor. Daha önce günde 3 ila 5 arasında olan vaka sayısı son günlerde hızlı bir şekilde arttı. Son bir haftada 300 yeni vaka hastanede tedavi altına alındı. Bunun yanı sıra 500 kişinin de evlerinde karantinaya alındığı vurgulandı. Kent genelinde birçok bölgede vatandaşlar maske takmayıp sosyal mesafeye de uymadan hareket etmesi üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu önemli bir karar aldı.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI

Bu karara göre bugünden itibaren maskesiz sokağa çıkma yasaklandı. Yasağın ilk gününde gerçekleştirilen denetimlerde maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem uygulandı.

Her geçen gün artan vaka sayısı nedeni ile kentte yaşayan vatandaşlar tedirginliğe kapıldı.

İlgili Makaleler