Gündem

Bir İlimizde Daha Corona Virüsü Bitti ! 17 Gündür Yeni Vaka Yok

Corona virüsüne karşı alınan tedbirlere büyük ölçüde uyulması kapsamında Artvin’de corona virüsü sıfırlandı. Vaka sayısı sıfırlanırken kentte corona virüsü nedeniyle tedavi gören tüm hastalar taburcu edildi. Bunun yanı sıra 17 gündür yeni vaka görülmediği belirtildi.

17 GÜNDÜR YENİ VAKA YOK

Artvin’de corona virüsü nedeniyle alınan tedbirlere büyük ölçüde uyuluyor. İl genelindeki hastanelerde corona virüsü tanısı koyulmuş ve tedavi altına alınmış hastalar taburcu oldu. Ayrıca il genelinde 17 gündür yeni vaka tespit edilmedi. Artvin’de vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmadıkları ve sokakların neredeyse tamamen boşaldığı ifade edildi.

Toplamda 857 testin yapıldığı Artvin’de, vaka sayısı 39, hayatını kaybeden hasta sayısı ise 5 olarak belirtilmişti. Bu bağlamda Arhavi, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde ise şuana kadar Korona virüsü (covid-19) tanısı konulmuş hasta bulunmuyor.

“ÇALIŞMALAR OLUMLU SONUÇLARINI VERMEYE BAŞLADI”

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar konu hakkında değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Artvin’de Korona virüsle ilgili yaptığımız çalışmalar, şükürler olsun ki olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Hastanelerimizde yatan pozitif korona virüs vakamız kalmadı. İki haftadır yeni tespit ettiğimiz vakaya da rastlamadık. Artvin Korona virüs yönünden kendini sterilize etti, diyebiliriz”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler