Gündem

Bir İlimizde O Mahalleye Giriş ve Çıkışlar Kısıtlandı

Geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybeden yaşlı kadının eşi, cenaze namazında fenalaşmıştı. Vatandaşın Covid 19 testi pozitif çıkınca mahallede çalışmalar başlamış ve bazı karantina kararları alınmıştı. Ancak alınan kararlar kapsamında tedbirler biraz daha sıkılaştırıldı.

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı olan Narıncalı Pıtrak Mahallesinde geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybeden yaşlı kadının eşi, cenaze namazında fenalaşmıştı ve yapılan test sonucuna göre corona virüsü hastalığına yakalandığı belirlenmişti. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde bir çalışma başlatıldı ve temaslı olunan kişiler tespit edilerek 14 gün boyunca ev karantinası uygulanmaya başlanmıştı.

BELEDİYE MANAV GÖNDERDİ

Vaka sayılarının kontrol altında tutulması için İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Narıncalı Pıtrak Mahallesinde yeniden salgının yayılmasını engellemek için bazı kararlar alındı.

Bu kararlar kapsamında vatandaşların mağdur olmamaları aynı zamanda da salgının yayılmasının önlenmesi için vatandaşların manav ihtiyaçlarını karşılamak için Belediye Başkanlığı tarafından Pazar günü manav gönderilerek ihtiyaçlar karşılandı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KISITLANDI

Bununla birlikte ilçede semt pazarının kurulduğu Pazartesi günü, mahallenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına almak adına, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışmalara başladı.

Bu bağlamda jandarma ekipleri tarafından mahallenin ana giriş olan Kula – Alaşehir yolu, İzmir Ankara D300 karayolu kontrol ediliyor.

Jandarma ekipleri tarafından mahalleye girmek ya da çıkmak isteyen vatandaşlar durdurularak listede isimlerinin olup olmadıkları kontrol ediliyor.

İlgili Makaleler