Gündem

Bir İlimizden Daha Corona Virüs Nedeniyle Karantina Haberi Geldi

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Aralık köyü, bütün dünyayı korkutucu bir şekilde etkileyen corona virüs (Covid-19) sebebiyle karantina altına alındı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk Başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, Borçka’nın merkezi ve Aralık Köyü’nün bu gece itibariyle 14 günlük bir karantinaya alınacağı belirtildi.

Bu karantina bölgesine Borçka merkezinden geçen şehirler arası kara yolunun dışında kaldığı vurgulanırken, gerekli durumlar ve tedarik zincirinin etkilenmemesi için alınacak önlemlerin kaymakamlığın sorumluluğu altında olduğu aktarıldı.

2’DEN FAZLA KİŞİ BİR ARAYA GELEMEYECEK

Yapılan açıklamaya göre, kamu ve özel gibi her türlü bölgede güvenliği sağlamak adına 2’den fazla kişinin bir arada durmaması gerektiğini ve aksi tespit edilirse kolluk birimlerince cezai işlem yapılacağı aktarıldı.

Bu doğrultuda, Borçka merkezinden öylere giriş ve çıkış, jandarmalarca kontrol edilecek ve kaymakamlığın belirlediği yollar trafiğe kapalı hale getirilecek.

BÜTÜN PERSONELLER UYMAK ZORUNDA

Borçka ilçesinde ve merkez bağlı köylerde herhangi bir etkinlik, komşuluk ve kalabalık toplanmayı gerektirecek her türlü ziyaret yasaklandı ve bunların kontrolünü sağlamak adına kaymakamlık, tüm muhtar ve azaları görevlendirdi.

Borçka ilçesinde yaşayıp il merkezinde veya diğer ilçelerde görev yapan kamu ya da özel sektör fark etmeksizin bütün personellerin de karantina uygulamasına uymasının zorunlu olduğu belirtilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

“Söz konusu kamu kurumu çalışanlarının kamu hizmetlerini Borçka Kaymakamlığı emrinde yürütmelerine, tedarik zinciri ve lojistik sektörlerinde çalışanlar dışındaki özel sektör çalışanlarının ilçe dışına çıkabilmeleri için ilçe kaymakamlığından izin almalarına, görevi münasebetiyle görevine devam etmesi gereken memurların kurum amirinin teklifi ve sorumlu vali yardımcısının veya ilgili ilçe kaymakamının onayıyla istisna tutulacak. Borçka ilçesinde oturmayıp başka yerde oturan fakat Borçka’da görev yapan kamu kurumu ve özel sektör çalışanlarının Borçka Kaymakamlığının onayıyla karantina kurallarından istisna tutulacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir