Personel Alımı

Bir Süredir Bekleniyordu; 55 Bin Kişilik Alım İçin PTT’den Haber Geldi! Başvurular İçin Geri Sayım Başladı…

Kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan PTT, her sene personel alımlarını kamuya açık bir şekilde gerçekleştiriyor. Yayınladığı ilan ile personel alımı yapacağı duyuran PTT, şartları taşıyan adayları başvurmaları halinde kadrosuna dahil ediyor. Çalışma şartları açısından oldukça cezbedici olan PTT, 2022 yılı için de alım yapacağını duyurmuş bulunuyor.

Bir süre önce KPSS şartı olmaksızın alım yapacağını açıklamış olan PTT’nin 2023 yılının sonuna kadar 55 bin yeni personeli kadrosuna dahil etmesi bekleniyor. Her gün yeni bir detayın ortaya çıktığı PTT personel alımları için bu kez de PTT’nin arayacağı genel şartlar belli olmuş bulunuyor.

PTT Personel Alımları Başladı mı?

Sene başında iki yıl için 55 bin kişiyi istihdam edeceğini açıklamış olan PTT, iş ilanı yayınlamak için hazırlık içerisine girmiş bulunuyor. Henüz alımları ne zaman yapacağı ya da hangi yöntem ile personel alacağı belli olmamış olan PTT’nin yeni iş ilanını önümüzdeki günlerde yayınlaması bekleniyor. Bu kapsamda iş arayan vatandaşların gözünü kulağını çevirdiği PTT’den yeni bir ilan gelmesi için bugün itibariyle geri sayım başlıyor. Resmi Gazete aracılığıyla kamuoyuna personel alacağını önümüzdeki günlerde duyuracağı bilinen PTT’nin belirlediği 55 bin kişilik istihdamın kaçını 2022 yılına ayıracağı ise, henüz ortaya çıkmış bulunmuyor. Öte yandan personel adaylarında aradığı genel şartları daima sabit tutan PTT’nin bu yıl da aşağıdaki şartlara göre personel alması bekleniyor.

PTT Personel Alımı Şartları Neler?

Pozisyona uygun olarak birbirinden farklı şartlar belirleyen PTT, genel şartları ise, sürekli olarak sabit tutuyor. Kamu kurumu olması nedeniyle kamu personeli alım şartlarına uymakla yükümlü olan PTT, adayların Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmasını istiyor. Bunun yanı sıra kamu haklarından mahrum bırakılmamak, çalışmaya engel bir sağlık sorununa sahip olmamak, başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü taşımamak, geçmişte kamu kurum ve kuruluşunda çalışılması halinde disiplin süreciyle işten çıkarılmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından başarıyla geçmek gibi şartların da yerine getirilmesini bekleyen PTT, adayların pozisyona uygun olan eğitim şartını da taşımasını istiyor. Bir yaş sınırı da belirlemiş olan PTT, tüm personel alımlarında 18 yaşını geçmiş, ancak 35 yaşını aşmamış olan kişileri tercih ediyor. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak şartını da her zaman isteyen PTT, tüm adaylar için ise yapacağı sınavlardan yazılı ya da sözlü olarak geçmeyi şart koşuyor.

İlgili Makaleler