Gündem

Bir Tehlike Daha Yayılmaya Başladı! Hastanelerde Domuz Gribi Vakası Arttı!

2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs çalışmaları devam etmesine rağmen henüz sona ermedi. Üstelik koronavirüs bitmeden mutasyonlu varyantlarının ortaya çıkması üzerine tüm dünya endişelendi. Son olarak açıklanan en tehlikeli varyant nitelendirmesiyle bilinen omicron varyantının ardından bugün yeni bir açıklama yapıldı. Bir zamanlar tüm dünyaya yayılan domuz gribi tekrar ortaya çıktı. Vatandaşa “bir bu eksikti.” dedirten domuz gribinin detayları…

Domuz Gribi ve Koronavirüs’ü Ayıran Özellikler!

Kış aylarında görülen hastalıklar yayılmaya başladı. Özellikle bir dönem tüm dünyaya yayılan domuz gribi, uzmanlara göre yeniden görülmeye başlandı. Öte yandan domuz gribi ile birlikte influenza’nın ve Flurona’nın ortaya çıkması vatandaşı şaşkına çevirdi. Grip olan herkesin mutlaka test yaptırması gerektiğini hatırlatan uzmanlar kan sulandırıcı ilaç alınmaması gerektiği konusunda da özellikle uyardı. Peki domuz gribiyle koronavirüs nasıl ayrılıyor?

Domuz gribinin uzmanlar tarafından açıklanan belirtileri arasında; Ateş, Öksürük, Boğaz ağrısı, Burun akıntısı, Vücut ağrıları, Baş ağrısı, Titreme, halsizlik, Bazı vakalarda kusma ve ishal olarak ifade edildi. Koronavirüs’ün en ayırt edici özelliğinin solunum sıkıntısı olduğunu ifade eden uzmanlar, koronavirüs hastalarının akciğere bağlı kuru öksürük yaşadığını ifade etti Öte yandan influenza enfeksiyonunda ise çok sık burun tıkanıklığı ve akıntısı olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda omicron’un yayılması sebebiyle 3. doz aşının randevuya açıldığını ifade etmişti. Ancak domuz gribi ya da koronavirüs belirtisi hisseden vatandaşların aşı olmadan önce test olması, pozitif çıkması halinde aşı olmamaları konusunda uyardı.

İlgili Makaleler