Gündem

Bir Zam da Türk Vatandaşlığına Geldi! Gayrimenkul Satın Alarak T.C. Vatandaşı Olmak İçin Belirlenen Alt Sınır 400 Bin Dolar Oldu!

Son dakika haberi Resmî Gazete’de yayımlandı. Yapılan yönetmelik değişikliğine göre, Türk vatandaşlığı almaya hak sağlayan gayrimenkul satın alımları için belirlenen alt sınırda artışa gidildi. Resmî Gazete yer alan bir diğer yeni karar ise, bireysel emeklilik sistemlerine yatırım yaparak Türk vatandaşlığına hak kazanmak için yapılan yönetmelik değişiklikleri konusunda geldi.

Resmî Gazete yayımlanan yönetmelik değişikliklerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası var. Türk vatandaşlığı alabilmek için yapılacak yatırımların alt sınırları tekrar belirlendi. Gayrimenkul alarak ile vatandaşlık hakkına sahip olmak için belirlenen asgari tutar 400 bin dolar oldu. Yapılan bu yeni düzenlemenin bir ay sonra yürürlüğe gireceği açıklandı.

Gayrimenkul Edinimlerinin Asgari Tutarı 400 bin Dolar Oldu

Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklikten önce, Türk vatandaşlığı alabilmek adına gayrimenkul edinimlerinde asgari bedel 250 bin dolardı. Bu bedel 2018 yılında belirlenmişti. Belirlendiği dönemde, gündemde geniş yankı uyandırmıştı. 1 milyon dolar olan bu tutarda çok ciddi bir indirim meydana gelmiş ve Türk vatandaşlığına hak kazanmak adına gayrimenkul edinimlerindeki asgari tutar 250 bin dolar seviyesine çekilmişti.

BES Yatırımları İçin 500 bin Dolar ve 3 Yıl Taahhüt

Yayımlanan değişikliklerden birisi bireysel emeklilik sistemlerine yapılacak yatırımlar kapsamında gerçekleşti. Türk vatandaşlığı almak için, bireysel emeklilik sistemlerine yatırım yapmak ve bu sistem içerisinde 3 yıl kalınacağının taahhüt edilmesi gerekiyor. Yatırımın asgari tutarı 500 bin dolar olarak belirlendi. Bireysel emeklilik sistemlerine yapılan yatırımlarda, taahhüt edilen 3 yıllık sürenin sonunda Türk vatandaşlığı alma hakkı veriliyor.

Ayrıca en az 500 bin dolar karşılığında, devlet borçlanma araçlarını 3 yıl boyunca tutmayı taahhüt edenlere de Türk vatandaşlığı hakkı tanınacak.

İlgili Makaleler