Ekonomi

Bitcoin’ den Flaş Yükseliş! Elon Musk Haklı mı Çıktı?

Sanal para olarak bilinen kripto para da yeni bir gelişme yaşandı. Kripto para birimi Bitcoin 39 gün önceki seviyesine yükseldi. Bu yükselişte en büyük payın Elon Musk’ ın açıklamaları olduğu belirtildi. Bitcoin bugün 40 Bin Dolara kadar yükseliş gösterdi. Amazon gibi büyük firmaların ve milyarderlerin de desteklemeye başladığı Bitcoin’ de görülen bu yükseliş heyecanlandırdı.

14 Nisan’dan sonra düşüşe geçmişti

En son geçtiğimiz 14 nisan tarihlerinde ciddi bir yükseliş gösteren Bitcoin 64 bin 8123 dolar ile zirve yapmasının ardından sert satış dalgasıyla karşılaşmış ve 29 bin dolar seviyelerinde düşüşe geçmişti.

Elon Musk, kurmuş olduğu Tesla, SpaceX’in Bitcoin yatırımının olduğunu, kendisinin de kripto para yatırımcısı olduğunu belirtti. Ayrıca kripto para madencilerinin yenilenebilir enerji kullanmayı artırması halinde Tesla’ nın satışlarda Bitcoin’i kabul edebileceğini de açıklamasına ekledi.

Ancak özellikle İngiltere, Kanada, İtalya ve Çin kripto paraya ilişkin önemli yasaklar getirmeye devam ediyor. Ülkelerin yanı sıra bazı bankalar da kripto para ödemelerini almadığını ifade etti.

İlgili Makaleler