EkonomiGündem

Bitcoin Dibe Çakıldı; O Ülkenin Lideri Harekete Geçti! El Salvador Başkanı Nayib Bukele Açıkladı: 500 Bitcoin Birden Alındı…

Bir süredir dalgalı bir şekilde seyreden borsalardaki yerini alan kripto para borsası, Amerikan Merkez Bankası FED’in bu yıl, ikinci kez faiz artırımına gitmesinin ardından hareketliliği süren borsalardan biri oldu. Uzunca bir sürenin ardından adeta dibi gören kripto para piyasalarının lider kripto para birimi olan Bitcoin’deki sert düşüş ise El Salvador Başkanı Nayib Bukele’yi harekete geçirdi.

Bir süredir akıbeti merak ile beklenilen para birimlerinden biri haline dönüşmüş olan Bitcoin’deki FED baskılı sert düşüşlerin kalıcı olup olmayacağı analistlerin tartışmalarına hala konu alırken; El Salvador Başkanı lider Nayib Bukele için bir fırsat olarak görüldü. Ülkesine farklı bir yatırım yapan El Salvador Başkanı Nayib Bukele, geçtiğimiz gün Bitcoin aldıklarını açıkladı.

Bitcoin’deki Düşüşler Sertleşti

Kripto para piyasasının lider kripto para birimi olarak tüm dünyayı etkisi altına almış olan Bitcoin’deki beklenmedik düşüşler, bu hafta da devam etti. Ocak ayında politika faizini sabit bırakan FED, mart ayında faiz artırımına gitmiş ve 25 baz puan faiz artırımı gerçekleştirmişti. Bu artışın ardından Bitcoin kan kaybetmeye başlamış ve uzunca süre sonra sert düşüşler görür hale gelmişti. Bu kez mayıs ayı politik faizini belirleyen FED, bu kez 50 baz puan artırımına giderek, kripto para piyasaları başta olmak üzere tüm borsalardaki baskısını artırdı. FED’in açıklamasının ardından kısa süreliğine 40 bin dolar seviyesinin üzerinden işlem gören Bitcoin, ardından kapıldığı düşüş trendinde son ayların en dip seviyesini gördü ve tam şu sıralar 30 bin 681 dolar üzerinden işlem görmeye başladı.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’deki Sert Düşüşü Değerlendirdi

Orta Amerika ülkelerinden biri olan El Salvador, dünya üzerinde benzeri görülmemiş bir yatırıma imza attı. Bitcoin’deki sert düşüşü bir fırsat olarak değerlendiren El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ortalama 30 bin 744 dolarlık fiyattan 500 Bitcoin aldıklarını açıkladı. Ülkesine farklı bir yatırım rotası çizen El Salvador Başkanı Nayib Bukele, açıklamayı Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Daha önce de El Salvador adına Bittcoin alan El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 22 Ocak’ta Bitcoin’in değerinin 36 bin doların altına indiği dönemlerde 410 Bitcoin alımı gerçekleştirmesi ile adından söz ettirmişti.

İlgili Makaleler