Blinken’den Gıda Güvenliği Krizi Uyarısı! 161 Milyon Kişinin Hayatı Yeterli Gıda Alamadığı İçin Tehlikede!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, küresel anlamda yaşanan gıda güvenliği krizinin tehlikeli boyutlara vardığını, Rusya’nın Ukrayna topraklarında yürüttüğü işgalci faaliyetler sebebiyle bu krizin iyiden iyiye derinleştiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, gıda güvensizliği yaşayan insan sayısının küresel olarak 161 milyon seviyesini gerisinde bıraktığını açıkladı. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın, küresel gıda krizini iyice derinleştirdiğini söyledi.

53 Milyon Kişi Arttı

Çeşitli sebeplerle dünya çapında akut gıda güvensizliği yaşayan insan sayısının 2016 yılı ile 2021 yılları arasında 53 milyon kişi artarak 161 milyona çıktığını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki işgalci faaliyetlerinin yaşanan bu küresel gıda krizini iyiden iyiye derinleştirdiğini savundu.

Savaş Sebebi ile 40 Milyon Kişi Daha Etkilenecek

ABD’li bakanın yaptığı açıklamalara göre, açıklanan bu verilerin Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki işgalinden önceki dönemleri içeriyor. Dünya Bankası’nın açıkladığı verilere göre, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden bu savaş sebebi ile 40 milyon insanın daha gıda güvensizliği sorunu ile baş başa kalacağı tahmin ediliyor.

Ukrayna’nın büyük bir gıda ambarı olduğunu varsayarak, Rusya’nın gösterdiği bu işgalci faaliyetlerin mevcut gıda krizinin daha da hissedilebilir olmasına yol açtığını söyleyen Antony Blinken, yapılan bu toplantılar ile mevcut gıda krizine karşı küresel anlamda bir önlem almaya çalıştıklarını ifade etti.

Blinken’den 4 Öneri

ABD’nin bu krizi önlemek adına 4 farklı önlem planı olduğunu söyleyen Blinken, bunlardan ilkinin gıda yardımları yapan yardım organizasyonlarına desteklerin artırılması olduğunu söyledi.

İkinci önerilerinin ise gübre üretiminin artırılması olduğunu söyleyen Blinken, bu konuda 500 milyon dolar teşvik vaadinde bulundu.

Üçüncü önlem planı olarak tarımsal üretim kapasitelerinin artırılması olduğunu ifade eden Blinken, 35 ülkeye yardımcı olabileceğini açıkladı.

Son olarak ise, yoksul ve risk altındaki ülkelere bu gıda krizinden en az şekilde etkilenmeleri için finansal yardımlar yapılması gerektiğini söyledi.

Exit mobile version