Ekonomi

Borçlarını Bir Çırpıda Kapatmak İsteyen Vatandaşların İmdadına Dört Büyük Banka Yetişti; Anında Kredi Verilecek! Tek Tık İle 10.000 TL Kredi İçin…

Borçları giderek artan vatandaşlar çareyi kredilerde ararken; bankalar da bu borçları kapatmak üzerine verilen yeni bir kredi türü geliştirmiş bulunuyor. Borç kapama ya da borç transferi olarak adlandırılan bu kredi paketleri kapsamında vatandaşlar çektikleri tutarlar ile borçlarını anında kapatabiliyorken; yeni çektiği krediyi de sıfırdan yapılandırması nedeniyle daha esnek bir geri ödeme planı oluşturabiliyor.

Türkiye’de yapılan araştırmalar, her iki vatandaştan birinin bankalara borcu olduğunu gösteriyor. Bu borçlar arttıkça vatandaşların geri ödemeleri de doğru orantılı bir şekilde zorlaşıyor. Bu kapsamda borç kapamaya ya da borç transferi veren bankalar olan Akbank, ING Bank, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Denizbank avantajlı faiz oranları ile başvuru yapan vatandaşların borçlarını üstleniyor.

Akbank ve ING Bank Borç Kapatma Kredisi Veriyor

Başka bankalara olan borçlarını bir çırpıda kapatmak isteyen vatandaşların imdadına yetişen bankalardan biri olan Akbank, yüzde 2,11 oranından başlattığı faiz oranları ile ihtiyaç kredileri sağlamayı mayıs ayında da sürdürüyor. Özellikle vade ve geri ödemeler konusunda oldukça iyi bir plan çıkartan Akbank, 36 aya varan vade seçenekleri de sağlıyor. Akbank’ın bu şartlar altında verdiği 10.000 TL’lik bir kredinin aylık taksit tutarları sadece 427 TL oluyorken; toplam geri ödemesi ise 15.410 TL olarak hesaplanıyor. Öte yandan bir diğer borç kapatma kredisi veren ING Bank da vatandaşların borcunu üstleniyor. Bu kapsamda kredi çekecek olan vatandaşlara yüzde 2,09 oranından başlayan faizler ile yardımcı olan ING Bank, tutara göre değişmekle birlikte 36 aya varan vade seçenekleri de sunuyor. Bu şartlar altında ING Bank’tan maksimum vadeli 10.000 TL tutarındaki bir kredinin aylık ödemeleri 425 TL olurken; toplam geri ödemesi 15.354 TL oluyor.

TEB ve Denizbank Borç Transferi Kredisi Dönemini Başlatıyor

TEB’in şubesiz kolu olarak hizmet veren CEPTETEB, aynı zamanda borç transferi kredileri de veriyor. Bu kapsamda en uygun faiz oranını sunan CEPTETEB, yüzde 1,59’dan başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleriyle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bu bağlamda CEPTETEB’ten kullanılacak olan 10.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisi için aylık taksit miktarı 387 TL olurken; borcun toplam geri ödemesi ise sadece 13.966 TL oluyor. Öte yandan avantajlı hizmetleri arasına borç transferi kredilerini de eklemiş olan Denizbank, yüzde 1,69 faiz oranı ve 36 ay vade olanağı ile borcu olan vatandaşın yardımına koşuyor. Bu kapsamda Denizbank’tan kullanılacak olan bir kredinin 10.000 TL olması halinde aylık taksitleri 394 TL; toplam geri ödemesi ise 14.239 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler