Ekonomi

Borçlarını Tek Çatıda Toplamak İsteyenlerin Adresi Belli Oldu! Borç Transferi Kredisi Nedir? Borç Transferi Kredisi Faiz Oranları Sadece…

Borcu olan vatandaşların geri ödemelerini düzenli olarak ödeyebilmesi kredi notunun düşmemesi açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle borcunu ödemekte zorlanan vatandaşların en büyük sığınağı yine banka kredileri olurken; bu kez devreye giren “Borç Transferi Kredisi” oluyor. Öte yandan aşağıdaki bankalar, 2022 yılının en avantajlı borç transferi kredilerini sağlıyor.

Vatandaşların borçlarını tek bir çatı altında toplayabilmesinin yanı sıra aynı zamanda yeniden yapılandırmaya da izin vermesi nedeniyle oldukça cazip bir kredi türü olan Borç Transferi Kredisi, özellikle son yılların en çok talep gören kredi paketlerinden biri oluyor. Bu kredi paketi sayesinde aşağıdaki bankalar, vatandaşların diğer bankalara olan borçlarını kapatıyorken; oldukça düşük orandan faizler ile borçlarını yeniden yapılandırıyor.

ING Bank ve Garanti BBVA Borç Transferi Kredisi Veriyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun hayata geçirdiği mevzuat gereği azami vade süresini 50 bin TL ve altındaki kredi tutarları için 36 ay, 50 bin TL üzerindeki kredi tutarları içinse 24 ay olarak belirlemiş olan ING Bank ve Garanti BBVA isimli bankalar, birbirinden farklı oranlar ve şartlar ile borç transferi kredisi sağlıyor. Bu kapsamda üst limitini 100 bin TL olarak belirlemiş olan ING Bank, bu limite kadar olan kredilerini yüzde 1,59’dan başlayan faizler ile sağlıyor. Kredisinin üst limitini bireysel müşterileri için 25 bin TL, esnaflar için ise 60 bin TL olarak belirlemiş olan Garanti BBVA ise, esnek geri ödemeler ile müşterilerinin borcunu bir tık ile yapılan başvurularla kapatıyor. Öte yandan her iki banka da borç kapama veya transferi kredilerinde üç aya kadar ödeme erteleme sağlıyor.

Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası Borç Kapama Kredisi Sağlıyor

Borç transferini başka bankalardaki borçlar için, borç kapamayı ise kendi bankasında olan borçları tek bir kalemde toparlamak için sağlayan bankalar, her iki krediyi de aynı şartlar altında veriyor. Bu bağlamda BDDK mevzuatı gereğince, tutara göre değişmekle birlikte azami 36 aya kadar taksit sağlayabilen Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası, çekilen kredilerin üç aylık ertelemeler halinde ödenmesini de sağlıyor. Bu kapsamda Yapı Kredi Bankası kredilerini yüzde 2,49’dan yüzde 2,89 aralığında değişen faiz oranları ile sunarken; Türkiye İş Bankası, müşterisine özel faiz oranları ile avantajlı hizmet veriyor.

İlgili Makaleler