Ekonomi

Borçlulara Müjde! Beklenen O Süre İçin Uzatma Kararı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan ve resmi gazetede yayınlanan karara göre finans kurumlarına 25 milyon TL üstü-altı borçlu olan, belirli şartlara uyan şirketler için süreklilik adına 2 yıl yapılandırma hakkı tanındı. Ancak alınan bu kararın yalnızca Türkiye’ de faaliyette bulunan şirketler için geçerli olacağı belirtildi.

Hangi borçlu kurumları içeriyor?

Resmi gazetede yayınlanan karara göre bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile bu maddede tanımlanan diğer finansal kuruluşlara borcu olanlar ve 25 milyon TL borçlular hedeflendi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan bu karar ile kurumların Türkiye’ de faaliyetlerine bu esneme ile devam edebilmeleri amaçlanıyor.

Daha önce Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan analizler sonucunda 25 Milyon TL ve üzeri kredi borcuna sahip olan 55 gruptan oluşan 202 firma için uygulanan Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması (FYYÇA) Büyük Ölçekli Uygulama ile 55 milyar 600 milyon liralık borç yeniden yapılandırıldı. 25 Milyon TL’ den az borcu olan sadece 11 grup bulunuyor. Bu 28 firmanın için ise toplam 323 milyon liralık borç yeniden yapılandırıldı.

 

İlgili Makaleler