Ekonomi

Borcu Olan Dikkat: Başvuru Yapanın Borcu Üç Ay Boyunca Ertelenecek! Tek Kuruş Ödeme Dahil Alınmayacak! Tek Şart…

Artan enflasyon bir yana, enflasyona bağlı olarak artan yaşam pahalılığı ve gelen zamlar, vatandaşların borçlarını ödemesini zorlaştırmaya başlıyor. Yapılan araştırmalar, Türkiye’de yaşayan her iki vatandaştan birinin bankalara borçlu olduğunu gösterirken; bankalara borcu olan vatandaşların ise, yarısının borcunu ödemekte zorlandığını kanıtlıyor. Bunun için harekete geçen bankalar ise, borç erteleme seçenekleri sunmaya başlıyor.

Borç transferleri kredileri sayesinde bankalara olan borçlarını tek bir çatı altında kolaylıkla toplayabilen vatandaşlar, aynı zamanda bankası ile anlaşıp yeniden yapılandırma da talep edebiliyor. Borç yapılandırması gerçekleştiren pek çok banka ise, yeni dönemde müşterilerini kaybetmemek ve borçların geri ödenmesini kolaylaştırmak için yapılandırma öncesi vatandaşa rahat bir nefes aldıracak borç erteleme uygulamasını devreye sokmaya başlıyor.

Türkiye İş Bankası, Borç Erteleme Yapıyor

Borç erteleme opsiyonu ile müşterilerinin karşısına çıkan bankalardan biri olan Türkiye iş Bankası, düşük faiz ve uzun erteleme seçeneğiyle müşterilerinin geri ödemelerini oldukça kolaylaştırıyor. Söz konusu borç erteleme talebini kredi ve kredi kartları borçları için gerçekleştirebilen Türkiye İş Bankası, talep edilmesi halinde kalan borcu yüzde 2,10 oranından faizlendirerek üç aya kadar erteleyebiliyor. Erteleme yaptığı üç ay boyunca herhangi bir ödeme talep etmeyen Türkiye İş Bankası, geçen 90 günün ardından borcu tahsil etmeye kaldığı yerden başlıyor. Türkiye İş Bankası’na borç erteleme talepleri şubelerden yapılabildiği gibi internet bankacılığı, mobil bankacılık ve müşteri iletişim merkezleri üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Yapı Kredi Bankası’nın Borçlarını Ertelemek Çok Kolay Oluyor

Kişiye özel faiz politikası güden bankalardan biri olan Yapı Kredi Bankası, diğer tüm bankacılık hizmetlerinde olduğu gibi borç erteleme işlemlerinde kullandığı faiz oranlarını da kişini kredi notu politikası doğrultusunda belirliyor. Bu kapsamda vatandaşlara avantaj yaratan Yapı Kredi Bankası da Türkiye İş Bankası gibi kendi bünyesinde yapılan kredi kart ve kredi borçlarını üç aya kadar erteleme seçeneği sağlıyor. Ertelemeler için başvuru şartı arayan Yapı Kredi Bankası, yapılandırma öncesi pek çok müşterisine bu avantajlı işlemi tavsiye ediyor. Bu sayede rahat bir nefes alan vatandaşlar, yapılandırma yaptıklarında düşecek olan kredi notunu da korumuş oluyor.

İlgili Makaleler