Gündem

Böyle Alım 10 Yılda 1 Gelir: 100 Bin Kişi Birden Alınacak! Evden Çalışmak Da Mümkün! Dolar Üzerinden Maaş Almak İçin…

Türkiye’nin her geçen gün artan genç nüfusunun aksine pandeminin de etkisiyle küçülmeye giden pek çok sektörel kuruluş, işsizliğin somut bir sorun haline gelmesine aracılık etmiş bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının sadece belli bir istihdam sağlayabilmesi ise, bu sorunu tetikleyen ve daha da görünür hale getiren etmenler arasında yer alıyor. Şimdilerde her iki gençten birinin iş aradığı Türkiye’de beklenen haber, online insan kaynakları platformu kurucusu olan Zeynep Turudi’den gelmiş bulunuyor.

İş arayan vatandaşların sıklıkla takip ettiği işe alım ilanlarına bir yenisinin daha eklendiği geçtiğimiz günlerde 100 bin personel alımının hedeflendiğini açıklamış olan online insan kaynakları platformu kurucusu olan Zeynep Turudi, istihdam noktasında önemli adımların atılacağını müjdeledi. Evden çalışma sisteminin yanı sıra dolar ile çalışılan işlere de değinen Zeynep Turudi, yayınlanan insan kaynakları platformu iş ilanı ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Türk Gençlerini Yabancı Şirketlerde İstihdam Etmeyi Amaçlayan Bir Platform Kuruldu

Employin5.com isimli platformun kurucusu olan Zeynep Turudi, uluslararası kariyer yapmak isteyen kişiler ile yabancı firmaları bir araya getiren bir platformun hayata geçirildiğini açıkladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar gerçekleştiren Turudi; “Employin5.com olarak Türk gençlerine yabancı şirketlerde istihdam sağlamak istiyoruz. Türkiye’de yaşayan bir genç hiç görmediği Kanada ya da Avusturalya’da iş bulsun, yeteneklerini gösterebilsin ve faaliyete geçsin istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından evden çalışarak dolar ile maaş almanın da bu sistem ile mümkün hale geleceğin müjdeleyen Turudi; “Türkiye’deki başarılı gençlerin profilleri öncelikle İngiltere, İrlanda, İskoçya, ABD ve Kanada’daki iş verenler tarafından görülüyor. İngiltere’deki iş dünyasındaki en büyük sıkıntı işverenlerin nitelikli eleman bulamaması. İngiltere’deki şirketler bir eleman bulmak için ortalama 40 bin sterlin para harcıyor. Gençlerimiz, mühendislerimiz Türkiye’de evlerinden çalışarak dövizle maaşını alabilecek. Employing5 olarak önceliğimiz İngiltere ve Türkiye” dedi.

Turudi’den 100 Bin İstihdam Hedefi

Kurduğu platformun hedeflerinden bahseden Zeynep Turudi; “Çünkü bir insanın iş aramak için hazırladığı özgeçmişi kendisini en iyi şekilde anlatamaz. Biz platformumuzda kişilere yaptıkları projeleri, portfolyolarını, aldıkları sertifikaları ve hobilerini gösterebilecekleri tek bir platformu hedefledik. Platform, oldukça basit bir işleyişe sahip. İş arayanlar sitede profillerini dolduruyor, kendilerini video ve kişisel analiz testi ile daha iyi anlatabiliyorlar, tasarımlarını, yaptıkları projelerini dahi yükleyebiliyorlar sitemize. İşverenler ise aradıkları niteliklere göre bu profillerden arama yapıyor. Uygun adayı bulduklarında da adayla direkt iletişime geçebiliyorlar. Employin5.com olarak hedefimiz, bir yılda 100 binden fazla kişiye ulaşmak” diye konuştu.

Daha bu henüz bir açıklama olup ileriki tarihlerde yeni bir duyuru, açık veya ilan yayınlandığı gün itibari ile haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler