Ekonomi

Bu Alanda Çalışanlara Güzel Haber! 1.100 TL İndirim Yapılacak!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ‘nden müjdeli açıklama geldi. Tarım çiftçilerini sevindiren açıklamaya göre gübre fiyatlarında indirim kararı alındı. İndirim çiftçinin yüzünü güldürdü. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nin açıklamasına göre ayrıca %20 indirim yapılması yavaş salınım ve sulama yapan özellikle pandemi döneminde zor durumda kalan çiftçileri rahatlattı. İşte Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin tarım çiftçisine ilişkin yaptığı yeni indirim açıklamasının detayları…

Çiftçinin Cebine Yansıyacak Açıklama!

Bilindiği üzere son dönemde çiftçi’nin yüzü pandemi sebebiyle gülmemiş, satışlarda gerçekleşen düşüş ve fiyatlarda yapılan zamlar sebebiyle tarım sistemi sekteye uğramıştı. Bugün Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin açıklamasına göre gübre ve sulamaya ilişkin indirim yapıldı.

Kimyevi gübrede ton bazında 1.100 TL indirim yapılırken yavaş salınım ve sulamada % 20 zam kararı alındı. Bugün resmi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada çiftçinin yanında olduklarını bu bağlamda kimyevi gübrede 1.100 TL indirim yaptığını açıkladı.

Ancak vatandaş raflara henüz yansımadığına ilişkin şikayet etmeye başladı. 2021 yılına adeta damga vuran gübre fiyatlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçiye gübre desteğini %100 yapacaklarını açıklamıştı. Buğday, arpa, yulaf, tritikale ve çavdar’da ise 2 katı çiftçiye ödeme yapılmıştı. Son 1 yılda Amonyum sülfat gübresinden üre gübresine bir çok gübrede flaş yüzdelerde artış yapılmıştı.

Fiyat İstikrar Komitesi Toplanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Nurettin Nebati başkanlığında ilk kez Fiyat İstikrar Komitesi toplantısı gerçekleşecek. Toplantıda bir çok konu ele alınması planlanırken, öte yandan stokçuluk yapanlarında önüne geçilmesi toplantının gündeminde olacak. Bu bağlamda toplantının gündemindeki tarladan sofraya konu başlıklı konuyu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bakanlara sunacak. Komite’nin yapacağı toplantı sonrası özellikle çiftçiler gelecek açıklamayı beklemeye başlayacak.

İlgili Makaleler