Gündem

Bu Bankalar İçin Öğrenci, Ev Hanımı, İşsiz Fark Etmiyor! Şartsız, Kefilsiz, Gelir Belgesiz Krediler Sadece Bu Bankalardan Veriliyor! Hem De…

Vatandaşların nakit sıkışıklıklarına birebir çözümlerden biri olan banka kredileri, her yıl olduğu gibi bu sene de en çok rağbet gören bankacılık hizmetleri olarak öne çıkıyor. Çalışan veya emekli olan vatandaşlar her bankadan kolaylıkla kredi alabiliyorken; acil nakde ihtiyacı olan öğrenci, ev hanımı veya işsiz olan vatandaşlar sadece bu bankalardan kredi alabiliyor.

Bankalar kredi sağlarken temelde gelir belgesi sunabilen vatandaşlara kredi vermeyi tercih ediyor. Bu bankaların geri ödemelerini garanti altına almasını sağlarken; aynı zamanda ödenmesi gerçekleştirilmeyen krediler için vatandaşın maaşından tahsis hakkını da doğuyor. Ancak ev hanımı, öğrenci ya da işsiz olan vatandaşlar herhangi bir gelir belgesi göstermiyor. Bunun için harekete geçmiş olan TEB, Akbank, Fibabanka ve Enpara gelir belgesiz krediler veriyor.

CEPTETEB ve Akbank Kredi Çekme Sürecini Kolaylaştırıyor

TEB’in şubesiz bankacılık kolu olarak vatandaşlara hizmet veren CEPTETEB isimli bankacılık sistemi, gelir belgesiz olarak kredi sağlayan bankalar arasında yer alıyor. Kredi verme şartları arasına ortalama bir kredi notuna sahip olmayı eklemiş olan CEPTETEB, çalışmayan kişilere dahi krediler sağlayabiliyor. Bu kapsamda başvuru yapan kişinin kredi notu ile ters orantılı olacak şekilde faizler belirleyen CEPTETEB, faiz oranlarını yüzde 1,65’ten başlatıyor. Vade seçeneklerini tutara göre 36 aya kadar çıkarabilen CEPTETEB’tan ortalama bir faiz ve en uzun vadede çekilecek 15.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri 634,02 TL olarak belirleniyor.

Hızlı bir bankacılık hizmeti vermesi ile son dönemlerin öne çıkan özel banka kuruluşlarından biri olan Akbank, anında nakit ihtiyaçlarını gidermek için gelir belgesiz kredi dönemini başlatmış bulunuyor. Sadece kredi notuna bakarak acil nakit ihtiyaçlarını destekleyen Akbank, üstelik bu kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1,95’ten başlatıyor. Akbank’ın hızlı kredi olarak adlandırdığı bu kredinin vade sayısıysa 36 aya kadar yükselebiliyor. Öte yandan Akbank’tan bu şartlar altında ve en uygun faiz oranları ile çekilecek olan 15.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri sadece 621,10 TL oluyor.

Fibabanka ve Enpara Gelir Belgesiz Kredi Sağlıyor

Sadece kredi notuna bakarak düzenli bir gelir beyan edemeyen vatandaşlara kredi hizmeti veren bankalardan biri olan Fibabanka, yüzde 1,85’ten başlayan faiz oranları ve 36 aylık azami vade süreleri ile ihtiyaç kredileri sağlamaya bu yıl da devam ediyor. Bu şartlar altında ve en uzun vadede Fibabanka’dan çekilecek olan 15.00 TL’lik ihtiyaç kredisinin aylık geri ödemeleri ise 631,66 TL olarak hesaplanıyor.

QNB Finanasbank’ın şubesiz bankacılık kolu olan Enpara ise, kredi politikalarını gelir belgesi üzerine değil, kredi notu üzerine oturtan bankalar arasında yer alıyor. Bu bağlamda ihtiyaç kredilerini yüzde 2,09’dan başlatan Enpara, tutara göre değişmekle birlikte 36 aya varan vade seçenekleri de sağlıyor. Enpara’dan ortalama faiz ve en uzun vadede çekilecek olan 15.000 TL’lik ihtiyaç kredisinin en düşük taksitleriyse 668,73 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler