Ekonomi

Bu Bankalara Borcu Olanlar Yaşadı; Başvurması Halinde Tam 30 Gün Birden Ödeme Yapmayacak! Geciktirmeye Gerek Yok, Artık Erteleme Var!

Banka kredileri her ne kadar nakit sıkışıklığını anında gidermesi ile vatandaşların her an imdadına yetişse de geri ödemeler konusunda da bilhassa enflasyon karşısında eriyen maaşlar düşünüldüğünde dönem dönem zorluklar yaratabiliyor. Bu kapsamda vatandaşların geri ödemeleri aksıyor ve zaman içerisinde de geri ödemelerin düzensizleşmesinden kaynaklı olarak kredi notları düşüş geçiyor.

Kredi notları düşen vatandaşlar ise, hiçbir bankadan kredi ya da kredi kartı gibi hizmetlerden yararlanamıyor. Üstelik tüm bu durumlar kredi kartı borçlarının gecikmesi halinde de vatandaşların başına geliyor. Borçlarını vatandaşın lehine tahsil edebilmek için harekete geçen bankalar ise, geri ödeme erteleme seçeneklerini müşterilerine sunmaya başlıyor. Vatandaşlar bu yöntem sayesinde bankaların kara listelerine girmekten kurtuluyor.

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Nasıl Ertelenir?

Artan enflasyon karşısında eriyen maaşlar, küresel olarak günden güne artan enflasyon rakamlarının oluşturduğu yaşam pahalılığı ve döviz kuru farkının alım gücü üzerinde yarattığı baskı nedeniyle vatandaşlar özellikle bu seneyi oldukça zorlu geçiriyor. Her geçen gün zamlanan fatura gibi temel harcama kalemleri ise, vatandaşların belini daha da büküyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde de vatandaşların bankalara olan borçlarını geri ödemede güçlük çekmesi oldukça olağan görülüyor. Bu nedenle harekete geçmiş olan bankalar, vatandaşın kendisine olan kredi kartı ve kredi borcunu ertelemesi için müşterilerine bir şans tanıyor. Bu erteleme sayesinde gecikmeye girmemiş olan banka borçları, ilerleyen zamanlarda da vatandaşların sırtına herhangi bir şekilde yük olmuyor.

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme Yapan Bankalar Hangileri?

Pek çok banka kredi kartı ve kredi kartı borcunu faizli bir şekilde ertelemeye olanak tanıyor. Ancak bu noktada müşteri odaklı hizmet veren Garanti BBVA ve Akbank, başvuru yapılması halinde faizsiz bir şekilde 30 gün boyunca borç ertelemeye izin veriyor. Hem şubelerden hem de mobil bankacılığı üzerinden başvuruları kabul eden Garanti BBVA ve Akbank, müşterilerine bu sayede 30 günlük bir geri ödemesiz dönem çıkartıyor. Üstelik faizsiz erteleme dönemindeki borç, bir ay sonra yine aynı tutardan ödenebiliyor. Ancak, her iki bankanın bu avantajlı hizmetinden bir kereye mahsus olarak yararlanılabiliyor.

İlgili Makaleler