Gündem

Bu Bankalardan Bugün Kredi Çekenler, İki Bayram Boyunca Ödeme Gerçekleştirmeyecek! T.C. Kimlik Numarası İle Başvuru Yapılacak! Son Gün…

Özellikle bayram önü olması ile birlikte artan nakit ihtiyaçlarına karşın bir kez daha bankaların yolunu tutmuş olan vatandaşlar, en avantajlı kredi veren bankaları araştırmaya başlıyor. Bu bağlamda bankaların avantajlı kredi vermesini sağlayan tek kriter faiz oranları olmuyor. Aynı zamanda vatandaşların geri ödemeler konusunda da desteklendiği ertelemeli ya da esnek ödemeli planlar oluşturan bankalar, günümüzde daha çok tercih ediliyor.

Son dönemin popüler ihtiyaç kredisi ürünlerinden biri olan ertelemeli krediler, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) mevzuatı gereğince, 90 güne kadar ertelenebiliyor. Bu bağlamda çekilen banka kredilerinin şu an çekilmesi halinde vatandaşlar, ödemelerine Kurban Bayramı’ndan sonra başlıyor. Öte yandan en avantajlı ertelemeli ihtiyaç kredilerini aşağıdaki bankalar veriyor.

Ertelemeli İhtiyaç Kredileri Üç Aya Kadar Ödeme Gerektirmiyor

Acil nakit sıkışıklığına bire bir olan erteleme ödemeli ihtiyaç kredileri, BDDK mevzuatı gereğince üç aya kadar erteleme sunduğu için bu üç aylık süreç içerisinde vatandaşların nakit sıkışıklığı konusunda rahat bir nefes almasını da sağlıyor. Üç ay ertelemeli kredilerden en avantajlılarını sağlayan bankalardan olan Yapı Kredi Bankası ve QNB Finansbank 3 ay ertelemeli kredi paketleri ile vatandaşların dikkatini çekiyor. Bu bağlamda sunduğu ihtiyaç kredilerini Yapı Kredi Bankası yüzde 2,89 oranında faiz ile başlatırken; QNB Finansbank’ın faiz oranları sadece yüzde 1,79’dan başlıyor. Tutara göre değişmekle birlikte 36 aya varan vade seçenekleri sunan her iki banka da hem dijital hem de fiziki bankacılık hizmetleri aracılığıyla ertelemeli kredi seçenekleri sunuyor. Öte yandan ortalama bir faiz ve en uzun vadede 10.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin Yapı Kredi Bankası’ndaki minimum aylık taksit tutarı 513,10 TL iken; QNB Finansbank’taki minimum aylık taksit tutarı 401,71 TL olarak hesaplanıyor.

Ertelemeli Ödemeli Kredilerde Ertelenen Vade Süresi Toplam Vade Süresinden Düşülüyor

Bankalar aylık taksit ödemelerini belirlerken, ertelemeli kredi paketlerinde, müşterilerinin ertelediği süreyi toplam vade süresinden düşerek, aylık taksitleri hesaplıyor. Yani 50.000 TL altındaki ertelemeli kredi paketleri maksimum 33 aya bölünebilirken; 50.000 TL üstündeki kredi paketleri ise maksimum 21 aya kadar bölünebiliyor. Bu kapsamda avantajlı hizmetlerden birini veren bankalar olan Akbank ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) da ertelemeli kredi paketleri sunuyor. Bu kapsamda Akbank’ın faiz oranları yüzde 2,11 oranından başlarken; TEB’in faiz oranları ise yüzde 2,06’dan başlıyor. Öte yandan ortalama bir faiz ve en uzun vadede 10.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin Akbank’taki en düşük aylık taksit tutarı 450,67 TL iken; TEB’teki en düşük aylık taksit tutarı 446,78 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler