Gündem

Bu Bankaların Önünden Geçen Bile Kazanıyor; Anında Nakit Desteği İçin Başvuran Kimseden 92 Gün Boyunca Herhangi Bir Geri Ödenme Alınmıyor! Üstelik…

Artan nakit ihtiyaçlarına karşın rahat bir nefes almak için bankaların yolunu tutan borçlu vatandaşlar, çektikleri kredi aracılığıyla borçlarını ödemeyi ve böylece borçlarını yeniden yapılandırmayı amaçlıyor. Bunun için hemen geri ödemeleri kredilerden ziyade taksit ertelemeli kredileri daha çok tercih etmeye başlayan vatandaşlar için üç ay erteleme kredi seçenekleri çok daha cazip bir hal alıyor.

Esnek geri ödeme planları kadar şu sıralar popüler kredi türlerinden biri olan taksit ertelemeli krediler, vatandaşların iki borcu arasında rahat bir nefes almasını ve borçlarını daha kolay geri ödemesini sağlıyor. Bunun için düğmeye basmış olan Yapı Kredi Bankası, Akbank, QNB Finansbank ve Aktifbank taksit ertelemeli kredi paketleri ile müşterilerinin karşısına çıkmaya başlıyor. Özellikle sağladığı geri ödeme kolaylığıyla dikkat çeken bu kurumların arasında en düşük faiz oranı ile kredi sağlayan banka o ise, o banka oluyor.

Kredi Ödemeleri Yasal Mevzuat Gereği En Çok 92 Güne Kadar Ertelenebiliyor

Yapı Kredi Bankası, özel taksitlendirme seçenekleri, ertelemeli vade ve düşük faiz oranları ile 2022 yılında da müşterilerinin yanında oluyor. 36 aya varan vade seçenekleri ile müşterilerinin karşısına çıkan Yapı Kredi Bankası; yüzde 2,84 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sağlayacağını duyurmuş bulunuyor. 36 ay vade seçeneğinden 3 aya kadar yapılabilen erteleme dönemini düşen Yapı Kredi Bankası, kalan 33 aya taksitleri bölerek geri ödemeleri alıyor. Bu bağlamda bu şartlarda Yapı Kredi Bankası’ndan 20.000 TL’lik bir kredi çeken vatandaşın aylık taksit tutarı 1.018,70 TL olarak hesaplanıyor. Bunun yanı sıra ertelemeli kredi seçeneklerinin yanı sıra uygun faiz oranı sunmasıyla dikkat çeken Akbank da 36 aya varan vade seçenekleri ve üç ay erteleme seçeneği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Yüzde 1,9 oranından faiz sunan Akbank’tan bu şartlarda çekilen 20.000 TL’lik ihtiyaç kredisinin aylık taksit tutarı ise 820,37 TL oluyor. Öte yandan ayların gün sayısına göre değişmekle birlikte bankaların sunduğu maksimum erteleme süresi 92 gün oluyor.

Ertelenen Aylar, Toplam Vade Süresinden Düşüyor

Erteleme kredi seçenekleri sunan bir diğer banka olan QNB Finansbank ise, faiz oranlarını yüzde 1,84 oranından başlatıyor. Yine 36 ay vade seçeneği sunan QNB Finansbank, kredi başvurularını şubelerinin yanı sıra dijital araçlar aracılığıyla da alıyor. Üç ay taksit ertelemesini sağlayan QNB Finansbank’tan bu şartlarda çekilen 20.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin aylık taksit oranıysa 811,11 TL olarak hesaplanıyor. Öte yandan üç ay ertelemeli ödeme seçeneği sunan bir diğer banka olan Aktifbank ise, yüzde 3,29 faiz oranından başlayan seçenekleri ile müşterilerine rahat bir nefes aldırmayı amaçlıyor. Ayrıca, tüm bankalar, erteledikleri dönemleri toplam vade süresinden düşerek, taksitleri hesaplıyor.

İlgili Makaleler