Ekonomi

Bu fırsatlar her zaman gelmez! Altın fiyatlarında son alım fırsatı rüzgarları esiyor!

Altın fiyatlarındaki son düşüşler için ünlü ekonomist İslam Memiş bu fırsatlar her zaman gelmez diyerek altın yatırımcısı için son alım fırsatı rüzgarlarının estiğine dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş son yaptığı açıklamalarda altındaki düşüşü değerlendirdi. Önceki açıklamalarında da altındaki düşüşlerin ara ara görülebileceğini bu düşüşlerin kısa süreli alım fırsatlarını doğurabileceğini dile getirmişti. Altının bu hafta başlangıcında kar satışı yemesi bununla beraber Ons altın 2000 dolar psikolojik direncinin altına yerleşmesi ile gram altının da düşmesi yeni alım fırsatlarını oluşturdu. Bu durumu değerlendiren İslam Memiş neler dedi? İşte tüm detaylar…

Altın fiyatlarında düşüş var!

İslam Memiş ve birçok ekonomistin değerlendirdiği altın fiyatları hakkında görüşler şu şekilde;

İslam Memiş “Ons altın fiyatı 1980 dolar seviyesinde. Geçen haftalarda açıkladığım 1980-2000 dolar seviyesine geriledi. Asya piyasalarında geçtiğimiz hafta başı bir operasyon gerçekleşti ve ons altın 2148 dolar seviyesine çıktı. Agresif yükselişler sonrası 1980 dolar seviyesine çekilme ihtimali var uyarılarım vardı. 1980 dolar destek seviyesi nihayet geldi. Burası da aşağı yönlü kırılırsa 1970 dolar destek seviyesi var. Ama 2000 dolar seviyesinin altındaki her seviye orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi fırsatlar sunmaya devam ediyor. Özellikle uzun vadeli yatırımcılar için altın fiyatlarına girişte bir fırsat yakalanmış oldu. Dedi.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu ifadeleri kullandı: “ABD’den gelen enflasyon verisinin beklentilere paralel gerçekleşmesiyle 1995 $ direncini test eden altın, ardından gelen satışların da etkisiyle sabahki seviyelerine yakın işlem görmeye devam ediyor. Altındaki bu seyirde Fed’in faiz kararının etkili olabileceğini düşünmekteyiz. Faiz kararının ardından açıklanacak olan noktasal grafiklerde faiz indirimine yönelik bir işaret olması halinde altında yukarı yönlü seyrin devam edebileceği görüşündeyiz. FED’in faiz kararında herhangi bir değişikliğe gitmeyerek politika faizini %5,25 -%5,50 aralığında sabit bırakacağını, Powell’ın ise risklere yönelik genel bir açıklama yapacağını düşünmekteyiz. Karar sonrasında temkinli hareketlilik sergileyen altın ve dolarda volatilitenin artacağı görüşündeyiz.

Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklenenden yüksek gelmesi, piyasalara ABD ekonomisinde beklenen yavaşlamanın henüz gerçekleşmediği ve dolayısıyla FED’den yakın gelecekte bir faiz indirimi beklemenin yersiz olacağı mesajını verdi. Bu da altına bir satış baskısı getirdi ve fiyatlarda ciddi seviyelerde düşüşe sebep oldu…

İlgili Makaleler