Ekonomi

Bu Haberden Sonra PTT’den Elektrik Faturası Ödemek İsteyeceksiniz! Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sadece PTT’den Ödenen Elektrik Faturalarına Katkı Sağlayacak! Ayrıntılar…

Özellikle ocak ayında gelen elektrik zammının ardından geçtiğimiz gün bir zammın daha gelmesi vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği elektrik tüketim desteğine başvuru sayılarını artırdı. Pandemi günlerinden bu yana bir fiil ödenen elektrik tüketim desteğinin kapsamının genişletileceği konuşulurken; açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi.

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmetlerine ilişkin detaylı bir röportaj veren Baka Derya Yanık, elektrik tüketim desteğinin kapsamının genişletileceğini duyurmuştu. Çalışmalar devam ederken, artan faturalara karşın vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik tüketim desteğinden nasıl yararlanacağını merak etmeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Elektrik Tüketim Desteği, Halihazırda Yardım Alanlar İçin

Şu an için kapsamı oldukça dar tutulan elektrik tüketim desteğinden sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yardım alan kişiler yararlanabiliyor. Yani geçim sıkıntısı nedeniyle ihtiyaç sahibi olan kişilerin halihazırda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan aldığı bir maaş ya da yardım desteği bulunması halinde bakanlık, bu yardıma ek olarak bir de elektrik tüketim desteği yapıyor. Dolayısıyla elektrik tüketim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların temelde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yardım başvurusunda bulunması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımlarına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden başvuru yapılabildiği gibi T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr uzantılı e-Devlet Kapısı üzerinden de başvuru yapılabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sadece PTT Üzerinden Ödenen Faturalara Destek Veriyor

Halihazırda yardım alan vatandaşlara ödenen elektrik tüketim desteğinden yararlanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların faturalarını PTT üzerinden ödemesini şart koşuyor. Çünkü elektrik tüketim desteği nakit olarak ödenen bir sosyal destek olmuyor. Bu yardımı alan kişilerin T.C. kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı ile PTT üzerinden elektrik faturasını ödemesi halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın faturaya sunduğu destek otomatik olarak PTT tarafından düşürülüyor. Yani, hanedeki kişi sayısına göre ödenen elektrik tüketim desteğinde vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödediği kısımdan arda kalan kısmı ödemiş oluyor.

İlgili Makaleler