Gündem

Bu İlaç Covid-19 Tedavisinde Olumlu Sonuç Veriyor ! Fiyatı: 7 Lira

Tüm dünya corona virüsü salgını ile uğraşırken ilaç ve aşı çalışmaları da devam ediyor. Ülkemizde Covid-19 tedavisinde olumlu sonuç veren ilacın daha önce kar getirmediği için üretimden kaldırıldığı ve fiyatının 7 lira olduğu ortaya çıktı.

KAR GETİRMEDİĞİ İÇİN ÜRETİMİ DURDURULDU

Mevcut durumda eczanelerde satılmayan ve sadece Sağlık Bakanlığına verilen ilacı ilk üreten firmanın Keymen ilaç olduğu 3 yıl önce Abdi İbrahim İlaç tarafından satın alındığı belirtildi. Bununla birlikte ilacın Türkiye’deki tek yerli üreticisi olan Abdi İbrahim’in, kısa bir süre üretimini yaptığı ilacın üretimi kar getirmediği için durdurulmuştu.

FİYATI 7 LİRAYDI

Üretilmese de ruhsatının kaybedilmemesi için fiyatlandırılan ilacın ederi, Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Şubat’ta 7 lira 3 kuruş olarak belirlendi. Klorokin etken maddeli ilaç, şu anda eczanelerde satılmıyor.

TÜM İLAÇ BAKANLIĞA BAĞIŞLANACAK

Konu ile ilgili olarak ilaç şirketi Abdi İbrahim kendi ürünleri arasında yer alan bir ilacın koronavirüs tedavisinde olumlu sonuç verdiğinin ortaya çıktığını ve yeniden üretimine başlanan ilacın Sağlık Bakanlığı’na teslim edildiğini belirtti. Ayrıca Abdi İbrahim yıl sonuna kadar üretilecek tüm ilacın da Bakanlığa bağışlanacağını duyurdu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir