Personel Alımı

Bu İlde İkamet Edenler! Bir Çok Alanda Sınavla Personel Alınacak!

Sivas ilinde ikamet eden ve iş arayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre bir çok alandan mezun öğretim ve araştırma görevlisi alımı yapılacak. Sınavla yapılacak olan personel alımı için son başvuru tarihi 3 Şubat olarak belirtildi. KPSS şartı bulunan ilanın detayları…

Genel Şartlar


Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından başvuruda bulanacak adayların ilan edilen tek bir kadro ilanına başvurmaları gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların her iki başvurusu da değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış olması şarttır.

Araştırma Görevlileri ilanlarında atamalar 2547 sayılı Kanunun 50-d maddesine göre yapılacaktır.

Öğretim Görevlisi ilanlarında atamalar 2547 sayılı Kanunun 31’inci maddesine göre yapılacaktır.

Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının eşdeğerlik tablosu kullanılır.

Bilgisayar Mühendisliği / Bilgisayar Bilimleri: Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans mezunu olmak ve ilgili alanda yüksek lisans eğitimi yapıyor olmak.

Uzay Mühendisliği / Hava – Uzay Yapılar: Uçak Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümünden lisans derecesine sahip olmak ve bu bölümlerde yada Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı programlarında tezli yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmak.

Genel Sekreterlik (Projeler Ofisi Genel Koordinatörlüğünde Görevlendirilmek Üzere): Mühendislik, İletişim, İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler veya Siyasal Bilgiler Fakültelerinden birinden lisans mezunu olup, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi, İşletme, Maliye, Maliye ve Muhasebe veya İktisat bölümlerinin birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans eğitimi sonrası belgelendirmek kaydıyla en az 1 (bir) yıl tecrübe sahibi olmak.

İlgili Makaleler