Gündemİşkur İş İlanları

Bu Kurslar Hem Maaş Ödüyor Hem De Meslek Kazandırıyor! Mesleki Eğitim Kursu Nedir? İŞKUR Devrede; Bu Kurslara Gidenler Her Ay…

Türkiye’nin resmi iş bulma portalı olarak hizmet veren Türkiye İş Kurumu, kısaca İŞKUR, vatandaşların iş bulabilmesi için çeşitli projeler ve çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda sadece işçi arayan kurumlar ile iş arayan vatandaşları buluşturmaya İŞKUR, aynı zamanda vatandaşların meslek edinmesine de katkı sağlayacak mesleki eğitim kursları düzenliyor.

İş garantili eğitim kurslarından aylık maaşlı kurslara kadar çok sayıda meslek edindirme kursları düzenleyen İŞKUR, iş gücünün vasıflandırılması ve işsiz vatandaşların niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarını 2022 yılında da sürdürüyor. Bu bağlamda mesleki eğitim kurslarının güncel şartlarını belirlemiş olan İŞKUR, bu şartları ve konuyla ilgili tüm detayları vatandaşlar için paylaşmış bulunuyor.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları İş Sahibi Yapıyor

Meslek edindirme kursları bağlamında verimli bir istihdamı desteklemek adına az yüzde 50 istihdam garantili kurslar sunan İŞKUR, işsiz olan vatandaşların kendisini geliştirebilmesi ve yetenekleri doğrultusunda istihdam edilebilmesi için bu kurs programlarına 2022 yılında da devam ediyor. Mesleki eğitim kurslarından faydalanacak olan vatandaşlarda belirli şartlar arayan İŞKUR, temelde 15 yaşını geçmiş olan ve kurumuna işsiz statüsünde kaydolmuş olan herkesi kurslara dahil edebiliyor. Ancak bu kurslardan yararlanmak için; mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, emekli olmamak gibi şartları da taşıyor olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra yükseköğretim ve açık öğretim öğrencilerini düzenlediği mesleki eğitim kurslarından yararlandıran İŞKUR; tarımsal faaliyette bulunanlar, isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlara da mesleklerin özel şartını sağlaması halinde kurs programına dahil ediyor.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kurslarına Katılanlara Ödeme De Gerçekleştiriyor

Günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek üzere en az otuz en fazla kırk saat kurslar düzenleyen İŞKUR, kursların toplam süresini ise yüz altmış fiili günü geçmeyecek şekilde programlıyor. Bu kapsamda kurslara katılan kişilere, masraflarını karşılayabilmesi adına ek ödemeler de gerçekleştiren İŞKUR; sanayi sektörüne yönelik düzenlenen en az yüzde 50 istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 106,34 TL ödeme yaparken, en az yüzde 50 istihdam garantili diğer sektör kurslarında ise 65,44 TL ödeme gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak düzenlenen kurslar için 49,08 TL ödeme yapan İŞKUR, bu kursların garantili olması halinde ise 65,44 TL ödüyor.

İlgili Makaleler