Eğitim

Bu üniversiteyi okuyanlara ABD ve Kanada’da çift diploma veriliyor!

Bu sene üniversiteye gidecek öğrenciler için ABD ve Kanada’da çift diploma şansı veriliyor. Yeditepe Üniversitesi, 2020 yılı için ABD ve Kanada’da iki üniversite ile daha yaptığı anlaşma ile öğrencilere çift diploma olanağı sağlıyor.

2020 yılında üniversitelere gidecek öğrenciler için Yeditepe Üniversitesi çift diploma şansı sağlıyor. Üniversitenin ABD (Coe College) ve Kanada’da (Huron Üniversitesi) iki üniversite ile daha yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda fen-edebiyat fakültesi fizik bölümünün ABD’deki Coe College ile yaptığı anlaşmaya göre öğrenciler ilk 2 yıl Yeditepe Üniversitesi’nde sonraki iki yıl ise Coe College’da eğitim alarak fizik alanında iki üniversitenin de diplomasını alabilecekler. Ayrıca Kanada’nın Huron Üniversitesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi ekonomi bölümünü için anlaşmaya varıldı. Ekonomi okumak isteyen öğrenciler hem Yeditepe hem de Huron Üniversitesi’nden diplama sahibi olabilecekler.

700’den fazla Erasmus ve Exchange anlaşması

70 ülkede 700’den fazla Erasmus ve Exchange anlaşması bulunan Yeditepe Üniversitesinin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nün ABD’deki University of North Carolina Wilmington’la, Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca) Bölümü’nün Almanya Fachhochschule Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’yle çift diploma anlaşması bulunuyor.

İlgili Makaleler