Gündem

Bu yıl Efsane Cuma indirimleri ne zaman başlayacak? Alışveriş tutkunları geri sayıma başladı!

Dünyanın hemen her yerinde “Black Friday” (Kara Cuma) olarak bilinen indirimli alışveriş günleri, farklı isimlerle anılıyor olsa da ülkemizde de vatandaşların merakla beklediği günler arasında yer alıyor. Türkiye’de “Muhteşem Cuma”, “Efsane Cuma indirimleri” gibi isimlerle birçok marka ve mağaza, ürün fiyatlarını çok uygun kampanyalar eşliğinde düşürüyor. İhtiyaçlarını karşılamak adına uygun fiyat fırsatı arayanlar, Türkiye’de Black Friday, yani Kara Cuma indirimlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Dünya genelinde Black Friday olarak bilinen ve alışveriş tutkunlarının iple çektiği özel indirim günlerinde önemli markalar dev indirimler sunuyor. Türkiye’de de pek çok mağaza, marka ve e-ticaret platformu, bu özel gün itibariyle belli aralıklarda çeşitli indirim kampanyaları düzenliyor. Peki 2022 Black Friday ne zaman, indirim günleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

BU YIL KARA CUMA HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Black Friday aslında ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma günü olarak kabul edilir ve Black Friday, 1932 yılından bu yana Noel alışveriş sezonu olarak kabul edilir. Bu yıl Black Friday, 25 Kasım gününe denk gelecek. Yine beklendiği gibi bu yıl da Kara Cuma’da dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de birçok indirim kampanyası düzenlenecek. Birçok mağaza ve marka, şimdiden Kara Cuma indirimlerini duyurmaya başladı. Ancak Black Friday, Türkiye’de tek bir gün olarak değil, birkaç günü kapsayacak şekilde değerlendirilecek.

ALIŞVERİŞ TUTKUNLARININ GÖZÜ KARA CUMA’DA

Dünyanın Black Friday olarak bir Noel alışveriş dönemini kutladığı gün, Türkiye’de birkaç güne yayılan alışveriş indirimlerini temsil ediyor. Bu nedenle de alışveriş tutkunları ve ihtiyaçlarını giderecek olanlar, uygun fiyatlı ve indirimli ürünler için bu dönemi beklemeye başladı. ABD’de Şükran Günü’nden sonraki Cuma günü 25 Kasım’a denk gelse de Türkiye’de bu alışveriş indirim dönemi birkaç güne yayılacak.

TÜRKİYE’DE EFSANE CUMA DÖNEMİ NE ZAMAN?

Türkiye’de “Kara Cuma”, “Muhteşem Cuma”, “Efsane Cuma”, “Süper Cuma” gibi birçok farklı isimle anılan ve Black Friday dönemine denk gelen indirim günleri, bu yıl 23 – 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Daha çok Efsane Cuma olarak bilinen bu dönemde yine birçok indirim kampanyasının öne çıkması bekleniyor.

İlgili Makaleler