EkonomiGündem

Bugün ve yarın PTT’ye gidene para veriliyor: Kimliğiyle PTT’ye gidene nakit 171 TL veriliyor! Ödemeler başladı

Elektrik desteği detayları merak edilen konular arasında yer alırken devlet tarafından dar gelirli ailelere fatura yardımı yapılıyor. Elektrik fiyatlarına yapılan zamların ardından devlet tarafından önemli bir aksiyon alındı. Bu noktada elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlara elektrik tüketim desteği verileceği bildirildi. Tabi bunun için başvuru yapılması gerektiği ifade edildi. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar ise kimliği ve faturası ile PTT’ye giderek ailedeki kişi sayısına göre ödemelerini alabilecek.

YAPILACAK ÖDEME TUTARLARI

Elektrik tüketim desteği ödemeleri kapsamında 4 kişilik aileye 171 TL ödeme yapıldığı ifade edildi. Ayrıca kişi sayısına göre verilen destek tutarı değişiyor. Bu noktada “1-2 kişi: 103 Lira 3 kişi: 137,33 Lira 4 kişi: 171,67 Lira 5 kişi: 206 Lira” şeklinde ödeme yapılacağı da ifade edildi.

KİMLERE ÖDEME YAPILACAK?

Devlet tarafından bu destekten kimlerin yararlanacağı da paylaşıldı. Bu kapsamda aşağıda belirtilen vatandaşlara ödeme yapılacağı bu kişilerin dışında başvuru yapan vatandaşların başvurularının kabul edilmeyeceği ve ödeme yapılmayacağı ifade edildi.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler

BAŞVURU DETAYLARI

Tüm bunların yanı sıra ödemelere ilişkin başvurular hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Destek almak isteyen vatandaşlar kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Ayrıca kronik hastalar da e-Devlet sistemini kullanarak evden çıkmadan başvuru yapabiliyor.

İlgili Makaleler