Magazin

Bülent Ersoy hayatını Bergenin yapımcısına emanet etti: Karşılığında 2.5 milyon dolar alacak!

Sanat camiasının divası olarak kabul edilen Bülent Ersoy uzun süredir koruduğu sessizliğini film çekimleri için bozdu. Bugüne kadar pek çok kişi ona başvuruda bulunmuştu fakat başvuruların hepsini tek tek reddetmişti.

Bülent Ersoy hayatının film olması için sonunda onay verdi. Tüm hayatını konu olacak detayları anlatacak olan film için anlaşma yapıldı.

HAYATINI BERGENİN YAPIMCISINA EMANET ETTİ!

Alınan son duyumlara göre Bülent Ersoy kendi hayatının çocukluk döneminden itibaren geldiği mevkiye kadar olan süreçte yine kendi dilinden anlatıldığı bir filmin yapılması için onay verdi. Uzun süredir böyle bir hamle yapması bekleniyordu. Kısa süre önce gişede rekor kıran Bergen isimli filmin yapımcısı ile anlaşma kararına vardı.

Bülent Ersoy’un hayatını anlatacak olan filmin prodüktörlüğünü Mine Şengöz üstleniyor. Türk ve Amerikan ortaklaşa yapılacak olan yapım İngiltere’de geçirdiği dönemlere kadar değinilecek. En çok merak edilen konu cinsiyet değiştirme ameliyatının da filmde konu olup olmayacağıydı. Bu konu üzerine de yorumda bulundu.

ERSOY 2.5 MİLYON DOLAR ALACAK!

Bülent Ersoy 14 Nisan 1981 yılında İngiltere’ye gitmiş ve burada cinsiyet değiştirme ameliyatı olmuştu. O günden sonra bambaşka bir kişiliğe bürünen ve farklı bir yere sahip olan Ersoy kendini milattan önce olarak adlandırdığı o döneminde filmde yer alacağını ifade etti.

Bülent Ersoy’un hayatının yapılacağı film içinde ücret belli oldu. Bülent Ersoy kendi hayatını konu alınmasını kabul ettiği film için yaklaşık 2,5 milyon dolar alacak. Bülent Ersoy’un hayatında peki neler oldu, neler konu olabilir? Pek çok kişi bunu merak ediyor.

BÜLENT ERSOY NELER YAŞAMIŞTI?

O döneme göre oldukça sivri bir karakterdi. Almış olduğu karar sonrası hem halk tarafından hem şarkıcılık yaptığı gazinolardan hem de meclisten büyük tepki toplamıştı. Halkı bu yeni Ersoy’a alıştırmak epey zor olmuştu. Hukuken kendi kendini ispatlamaya çalışmıştı. 1970 ve 1980’li yıllarda mecliste tartışma konusu haline getirilmişti. Sanatçının hem bu yeni imajına hem büründüğü yeni kimliğe karşı hakarete varacak söylemler gittikçe artıyordu.

Bülent Ersoy bunca yüklenmenin üzerine “Memlekette o kadar çok mesele var ki neden benimle uğraşıyorlar?” yorumunda dahi bulunmuştu. Ancak bu bununla sınırlı kalmayacaktı. 1980 yılında İzmir fuarı’nda yaşadığı talihsizlik sonucunda İzmir Cumhuriyet savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılmış ve aynı yılın Eylül ayında Kordon’da bulunan evinde hakime hakaret etti denilerek tutuklanmıştı. Buca cezaevinde kalmıştı. 12 Eylül darbesi yaşandı. Bu nedenle sahne yasağı geldi. 8 yıl hiçbir yerde bulunmadı. 1988 yılında sahneye kadın kıyafetleri ile çıkma kararı aldı. Hukukende bu normal kabul edildi. Bu olay üzerine Ersoy “Gözyaşlarım dindi” yorumunda bulunmuştu.

İlgili Makaleler