Gündem

Bursa’da İlk Kez Hastalar İçin Entübasyon Kabini Kullanıldı!

Bursa'da otomobil firmalarınca, sağlık görevlilerinin corona virüsten (Covid-19) etkilenmemeleri için üretilen biyolojik örnek alma kabininden sonra entübasyon kabini de Bursa Şehir Hastanesi'nde kullanılmak üzere hazırlandı.

Sağlık görevlilerinin corona virüs (Covid-19) ile mücadelede en çok etkilenen grupta olmalarından dolayı korunmaları için çalışmalar yapılıyor. Bu doğrultuda, Bursa’daki bir otomobil şirketi ve hastanedeki anestezi uzmanları iş birliğiyle üretilen entübasyon kabini, sağlık görevlilerini corona virüsten korumak için ilk defa Bursa Şehir Hastanesi’nde kullanılmaya başlandı.

Bursa Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Gülbahar Çalışkan, entübasyonun, solunum yolunun tıkanması veya bozulması durumlarında hastanın nefes almasını sağlamak için kullanılan bir işlem olduğunu açıklayarak, “Bu işlem gerçekleştirilirken sağlık personeli hasta ile yakın temasta bulunuyor. İşte tamda bu işlem sırasında kullanılan bu kabin sayesinde koronavirüsün bulaş riskine karşı personeli koruyor” diye konuştu.

RİSKİ EN AZA İNDİRMEK HEDEFLENİYOR

Hava yolu desteğinin entübasyon kabinlerinde verilmesiyle sağlık görevlilerine corona virüsün sıçrama ihtimalini azaltmaya çalıştıklarını belirten Uzm. Dr. Çalışkan, “Bu risk yapay solunum desteği sunulması gereken hastalarda entübasyon dediğimiz solunum yollarına ağızdan bir tüp yerleştirilmesi sırasında daha da artmaktadır” sözlerini dile getirdi.

Uzm. Dr. Çalışkan, her entübasyon işleminden sonra kabinlerin dezenfekte edilerek titizlikle temizlendiğini de vurguladı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir