EkonomiGündem

Çalışanlara 6 Yıl Erken Emeklilik İmkanı ! İşte Yeni Çözüm

Milyonlarca çalışan tarafından emeklilik hakkında çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalar kapsamında erken emeklilik için 5 ayrı kural dikkat çekiyor. Bu kurallar kapsamında 6 yıl erken emeklilik imkanı bulunuyor.

Erken emeklilik için 5 ayrı formül gündeme geldi. Bu formüller arasında çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir formül var ve 6 yıl erken emeklilik imkanı bulunuyor.

ERKEN EMEKLİLİK DETAYLARI

Yaş ve prim şartları kapsamında bazı durumlarda ve bazı mesleklerde erkenemeklilik hakkı bulunuyor.

Kadın çalışanlar çocukları üzerinden prim kazanma imkanı buluyor ve 3 çocuğa kadar borçlanma ile 2160 gün tam olarak 6 yıl kazanıyor. Bu bağlamda 6 yıl erkenemeklilik imkanı bulunuyor. Bu bağlamda yaşı ve yılı dolmuş olan çalışan anne 3 çocuğu varsa emekli olabiliyor. Buradaki tek şart çocukların anne sigortalı bir işte çalışırken dünyaya gelmesi

Bununla birlikte askerlik de emekliliği 1 yıl geri çekiyor. Sigortalı olmadan önce yapılan askerlik için borçlanılması, sigorta giriş tarihi borçlandığı gün kader geriye gidiyor.

Erken Emeklilik Detayları

Bazı mesleklerde çalışan vatandaşlar 12 ay çalışması durumunda yıpranma payı kapsamında 15 ay çalışmış sayılıyor. Erken emeklilik Buna göre ağır işlerde çalışanlar, madenciler, gazeteciler, gemi adamları gibi mesleklerde çalışanlar sigortalılık sürelerini belli oranda gün ekleyerek ve işe girişi geriye çekerek emeklilik imkanı kazanıyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir