Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında açıkladı: Sözleşmeli personeller ay sonunda kadroya geçirilecek!

Ekonomik göstergelerin olumsuz grafikleri sebebi ile artan maliyetler, vatandaşların bütçeleri üzerinde resmen deprem etkisi yarattı. Bu durum karşısında harekete geçen ve sene başında yüksek oranlı maaş zammı kararlarını açıklayan hükümet yetkilileri, farklı kategoriler altında da çeşitli iyileştirmelerin yapılacağını ve hiçbir vatandaşın enflasyon artışından etkilenmeyeceğini garanti etti. Ancak istenen olmadı ve yükselen enflasyon karşısında maaş zamları kısa sürede eridi.

Temmuz ayının başı itibari ile yeni maaş düzenlemelerini duyuran hükümet yetkilileri, tarihte ilk kez asgari ücrete ara zam uygulamak durumunda kaldı. Maaş kategorisinde bu gelişmeler yaşanırken milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmaları da sonuca bağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen ek gösterge çalışmaları ile birlikte memur ve memur emeklilerine ocak ayı maaş iyileştirmelerinin müjdesi verirken bakanlıktan yeni atılımlar da geldi.

Sene başından bu yana vatandaş lehine çalışmalar düzenleme gayreti içerisinde olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın mağduriyetine sebep olan EYT konusu ve kadro meselesine de el atılacağını bildirdi. Bu kapsamda sene sonuna doğru yaklaşılırken ilgili düzenleme çalışmaları netlik kazanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmiş olan bütçe görüşmelerinden sonra canlı yayında önemli açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı başta olmak üzere EYT ve kadro konularına ilişkin son detayları paylaştı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERE BAKAN BİLGİN’DEN MÜJDE!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu çerçevesinde gerçekleştirilmiş olan toplantıdan sonra önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzun süredir beklenen kadro hakkına değindi. Bu hafta içerisinde veya en geç bu ay içerisinde sözleşmeli personel mevzusunun sonuca bağlanacağını belirten Bakan Bilgin, kadro hakkının tanınacağını ifade etti.

ASGARİ ÜCRET VE EYT AÇIKLAMASI!

Açıklaması kapsamında EYT ve asgari ücret konularına da değinen Bakan Bilgin, vatandaşlar tarafından yakından takip edildi. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nu aralık ayının ortasında toplayacağını ifade eden Bakan Bilgin, EYT yasasının ilk etabında 1,5 milyon kişiye emeklilik hakkının verileceğini bildirdi.

İlgili Makaleler