Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret zammına ilişkin şok sözler! 20- 25 bin TL olsun diyebilirim!

Tamamlamış olduğumuz senenin sonlarına doğru hem para piyasalarında hem de altın piyasasında ulaşılan üst seviyeler, gündelik hayatın her alanına yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. Bir anda tepetaklak olan gündelik hayat şartları hali hazırda darda olan vatandaşların bütçelerinde deprem etkisi yaratırken yeni döneme girilmesi ile birlikte ekonomik şartlar daha da ağırlaşmaya başladı.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte olumsuz etkileri iyiden iyiye hissedilmeye başlanan enflasyon artışı, hükümet yetkililerini de yeni düzenlemelerin yapılması konusunda harekete geçirdi. Bu kapsamda yeni dönemin başı itibari ile önemli açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren birçok konu başlığının sene içerisinde tek tek ele alınacağını belirtti.

Ocak ayında yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda bir çalışma programı düzenleyen ve ilk olarak 3600 ek gösterge konusunun ele alınmasını sağlayan Bakan Vedat Bilgin, temmuz ayı itibari ile de yıllardır çözüm üretilmesi beklenen konuların başında gelen EYT sorunu için hazırlıkların başladığını ifade etti. Bugün geri sayımı devam eden EYT düzenleme çalışmaları vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken artan enflasyon karşısında ocak ayında asgari ücrete yansıtılacak olan zam oranı da merak edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir etkinlik kapsamında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin, merak ile sonuçlanmaları beklenen asgari ücret zammı ve EYT düzenleme çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

“SÜRECİN NASIL İŞLEDİĞİNİ BİLMİYORLAR!”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun önderliğinde düzenlenmiş olan Ortak Paylaşım Forumu’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Moderatör Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, asgari ücretin 10 bin TL’ye ulaşacağına dair ortaya atılan iddialara, şu şekilde yanıt verdi: “İddia sahipleri sürecin nasıl işlediğini bilmiyorlar. Ben de ‘asgari ücret 20- 25 bin TL olacak’ diyebilirim. Ama işverenlerin karşılayabilecekleri düzeyde, gerçekçi rakamlar olması lazım.”

“BİREYSEL SORUNLARLA DA İLGİLENİYORUZ!”

Bir süredir devam eden EYT düzenleme çalışmalarının aralık ayının başında tamamlanacağını düşündüğünü ifade eden Bakan Bilgin, çalışma kapsamında birçok vatandaşın olduğuna ve düzenleme çalışmalarında bireysel sorunlar ile de ilgilenildiğine dikkat çekti.

İlgili Makaleler