Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret açıklamasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi yetkilisinden flaş teklif geldi: 10 bin TL’nin üzerinde olsun!

Hem ülkemizde hem de küresel çapta yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler, vatandaşların alım güçlerinin dip seviyelere inmesine sebep oldu. Geçtiğimiz senenin son çeyreğinden bu yana yaşanan gelişmeler, temel ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere tüm hizmet ürünlerine yüksek oranlarda zamların yapılmasına sebep oldu. Özellikle Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte akaryakıt ve bazı gıda ürünlerine yansıtılan yüksek zamlar, hali hazırda geçim derdi içerisinde olan tüketicileri daha büyük bir endişe durumunun içerisine doğru sürükledi.

Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde ekonomik açıdan en büyük problemlerden birisi olarak değerlendirilen yüksek enflasyon, darda olan tüketicileri olduğu gibi hükümet yetkililerini de harekete geçirdi. Yaşadıkları geçim dertlerini hükümet yetkililerine duyuran tüketiciler, bu çıkışları sayesinde ocak ayında aldıkları yüzde 50,5’lik asgari ücret zammının ardından tarihte ilk kez ara zam kararı ile karşılaştılar. Enflasyon karşısında hiçbir tüketicinin ezdirilmeyeceğine dikkat çeken hükümet yetkilileri, temmuz ayının başından itibaren yüzde 30’luk zam ile hesaplanan yeni asgari ücreti çalışanların hesaplarına aktarılmasını sağladılar.

Yapılan tüm maaş iyileştirmeleri duyuruldukları ilk anda tüketicileri sevindirirken zammın hemen ardından artmaya devam eden enflasyon, maaşların kısa sürede erimesine neden oldu. Bu durum ocak ayı asgari ücret zamlarının merak edilmesine sebep olurken hükümet yetkililerinden ve diğer uzman isimlerden asgari ücret zammına ilişkin açıklamalar gelmeye başladı.

Son günlerde hemen hemen her kanaldan asgari ücret zammına ilişkin yeni iddialar gelirken geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda zamma ilişkin yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hayal kırıklığı yaşatan ifadeler kullandı. Bakan Bilgin’in açıklamaları halen tartışılmaya devam edilirken bu kez de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili isminden asgari ücrete ilişkin bir açıklama geldi.

BAKAN BİLGİN’DEN ZAM AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz günlerde Star TV Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’in sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, “asgari ücrete yüzde 50 zam gelir mi?” sorusuna “hayali değil gerçekçi rakamlar üzerinde durmak gerek” ifadeleri ile karşılık verdi. Bakan Bilgin’in bu açıklaması asgari ücrete yüksek zam yapılmasını bekleyen çalışanları hayal kırıklığına uğrattı.

“10 BİN TL OLSUN!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da asgari ücret zammına ilişkin açıklama yapan isimlerden birisi oldu. Torun, asgari ücrete zam yapıldığı her dönemde alım gücünün de düştüğüne dikkat çekti ve bu dengelerin değişmesi gerektiğini belirtti. Torun “biz 10 bin TL’nin üzerinde olmalı diyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler