Sağlık

Çay İçmeyi Sevmiyorsanız Dikkat; Kanser Olabilirsiniz! Yeni Araştırma Her Şeyi Değiştirdi! Kanserin Belirtilerine Yeni Belirtiler Ekledi…

Eskiye oranla daha sık karşılaşılan hastalık türlerinden biri olan kanser, her geçen gün yaygınlaşarak, insan sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor. Vücudun bir bölümünde başlayıp, diğer bölümlerine sıçrayarak, insanı ölüme götüren kanser hastalığında erken teşhis ise, büyük önem taşıyor.

Cancer.Net’in aktardığı Dr. Brewin tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göreyse kanserin erken belirtileri arasına tat değişiklikleri ve bir şeyi yemek istememe arzusu da eklenmiş bulunuyor. Bu kapsamda çaya karşı isteksizlik erken belirti olarak kabul ediliyor.

Cancer.Net Açıkladı; Tat Değişiklikleri Kanser Belirtisi

Tat değişikliklerine ilişkin yaşanan değişimlerin yapılan son araştırma ile birlikte kanser değişiklikleri arasına girdiğini açıklayan yayın platformu Cancer.Net, yapılan araştırmaya ilişkin; “Tat değişiklikleri iştah kaybına ve kilo kaybına neden olabilir. Yiyeceklerden kaçınma olarak da adlandırılan belirli yiyeceklerden güçlü bir şekilde hoşlanmamaya neden olabilir. Alkol intoleransına ve kanser hastalarında değişen tatlara yakından odaklanan Doktor Thurstan Brewin’in ilk araştırmalarına göre, isteksizlik, çeşitli kanser türlerinin bir belirtisi olabilir” ifadelerini kullandı. İlk olarak Klinik Radyoloji dergisinde yayınlanan Dr. Brewin’in araştırmasına göre, incelenen hastaların dörtte birinde yemek yemede iştah kaybı ve bazı yiyecek ile içeceklere karşı isteksizlik oluştu. Dr. Brewin ise, araştırmasıyla ilgili; “Akciğer kanserli iki erkek için tatsız hale gelen sosislerdi (birisi teşhisten iki yıl önce, diğer üç yıl dedi.) Biri tadı değişik yorumunu yaparken, diğeri baharatı çok yorumunda bulundu. Rahim ağzı kanseri teşhisi konan bir kadın yumurta yemek istemiyordu. Ancak yumurtaların normal tadı, tedaviden aylar sonra geri döndü. Akciğer kanserine yakalanan biri ise çok sevmesine rağmen peynir yemek istemiyordu” açıklamalarında bulundu.

Çay İçmek İstememek Belirti Olabilir

Kansere ilişkin bilgi ve araştırmaları bir araya getirmek üzere kurulmuş olan platformlardan biri olarak işlev gören Cancer.Net’in aktardığına göre; Dr. Brewin tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında hastaların radyoterapi sürecinin tamamlanmasının ardından yaşanan istek kaybının geriye geldiği gözlendi. Bu nedenle bunun kanser ile ilişkisi olduğunu düşünen Dr. Brewin, araştırma sonucunda en büyük isteksizliklerden birinin de çaya karşı olduğunu kayıtlara geçmiş oldu. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Amerikan Kanser Derneği ise, tat değişikliklerinin genellikle baş ve boyun bölgesinde büyüyen tümörlerden kaynaklanabileceğini açıkladı.

İlgili Makaleler