Gündem

Cep yakan et ve tavuk fiyatlarına, balıkçılık sektöründen yüzleri güldüren haber geldi! Tezgahlarda balık sayısı arttı, fiyatlar yarı yarıya düştü!

Aralık 2021 tarihinde ekonomik göstergelerde ortaya çıkan olumsuz gelişmeler, her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de fahiş rakamların duyurulmasına sebep oldu. Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında kayda geçen yükselen grafikler sonucunda nerede ise tek gecede 2- 3 katına kadar yükselen gıda fiyatları, hali hazırda diğer zamlardan etkilenerek bütçeleri sıfırlanan vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamamalarına yol açtı.

Gıda sektörünü direkt olarak etkileyen olumsuz gelişmelerin yeni dönemde de çeşitli tedarik problemleri, sevkiyatta artan akaryakıt maliyetleri ve diğer kalemlere yansıtılan yüksek oranlı zamlar ışığında devam ediyor olması, hali hazırda zamlı fiyatlardan satışa sunulan gıda ürünlerinin daha da yüksek fiyatlar ile duyurulmasına sebep oldu. Özellikle beyaz ve kırmızı et sektöründe değişen etiket fiyatları, vatandaşların aylık et ihtiyaçlarını karşılamalarına engel oldu.

Çok kısa bir zaman öncesine kadar et alışverişi yapmak konusunda bu denli zorlanmayan vatandaşlar, rotalarını bir diğer önemli besin kaynağı olan balık sektörüne çevirdi. Ancak henüz sezonunun açılmamış olmasından ötürü uygun fiyatlı ve taze balık bulmak konusunda zorlanan vatandaşların elleri kolları resmen bağlandı. Bu noktada devreye giren balıkçılar, balık sezonunun açılması ile birlikte tezgahların hareketlendiğini ve fiyatların da balık bolluğundan ötürü oldukça düştüğünü müjdeledi. Balık fiyatlarında gözlenen uygunluk, balık pazarlarını da hareketlendirdi.

PALAMUTUN FİYATI ŞOKE ETTİ!

Hem dar ve orta gelirli aileler hem de diğer kesimden olan vatandaşlar tarafından sıklık ile tercih edilen iri balık türlerinden olan palamut, balık sezonunun açılmış olması ile birlikte tezgahlarda ki yerini aldı. Palamut bolluğunun olduğuna dikkat çeken balıkçılar, buna bağlı olarak fiyatların da oldukça düştüğünü ifade etti.

Balık tezgahlarında yer alan palamutlar tazelikleri ile ağızları sulandırırken fiyatların da boyuta göre değişiklik gösterdiği bildirildi. Balıkçılar, en düşük palamut fiyatını 40 TL, en yüksek palamut fiyatını ise 60 TL olarak açıkladılar.

ÇİNEKOP, HAMSİ VE İSTAVRİT FİYATLARI AÇIKLANDI!

Palamuttan sonra hamsi, çinekop ve istavrit fiyatları da merak edildi. Güncel fiyatlar şu şekilde açıklandı:

  • Hamsi: 80 TL
  • Çinekop: 80 TL
  • İstavrit: 100 TL

İlgili Makaleler