Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İle O Banka Devrede; Kimsenin Evi Eski Kalmayacak: Başvurular Başladı! Kentsel Dönüşüme Anında…

Gerek doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde binaların riskli hale gelmesi gerekse insani kullanım nedeniyle eskimesi üzerine öngörülen kentsel dönüşüm, riskli olarak görülen yapıların riskini ortadan kaldırmak için yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kontrollü bir şekilde gerçekleştirilen kentsel dönüşümün maddi alanındaki giderlerine destek ise, Vakıfbank’tan geliyor.

Vakıfbank ile bir protokole imza atmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşümün ortaya çıkarabileceği maddi öngörülemeyen harcamaları destekleyebilmek adına Vakıfbank üzerinden faiz destekli kredi sağlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faiz destekli olarak verdiği krediden sadece belli şartları taşıyan kişileri yararlandırıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Kredisi Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uyarınca kentsel dönüşüme gerek duyulan yapılardaki yapılacak olan dönüşümlerin maddi giderlerini destekliyor. Faiz indirimli olarak Vakıfbank üzerinden kredi sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu krediden; risk altında olan mevcut konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri, söz konusu riskli yapı ve binalarda en az 1 yıl oturan kiracı ya da sınırlı ayni hak sahibi olan kişiler ve bulundukları konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve bundan dolayı farklı bir konut almak isteyen ev sahiplerini yararlandırıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Kredisi Faiz Oranı Ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Vakıfbank üzerinden sağladığı faiz indirimi doğrultusunda konut tipine göre değişen faizler ile krediler sağlanıyor. Bu kapsam da A sınıfı verimlilik grubunda yer alan konutların kentsel dönüşümünü yüzde 0,88 faiz oranı ile destekleyen Vakıfbank, B sınıfı verimlilik grubunda yer alan konutların kentsel dönüşümünü ise yüzde 0,92 faiz oranı ile destekliyor. Bu kapsamda standart konutlara da destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vakıfbank yüzde 0,96 oranından faiz ile kredi sunuyor. Kişi başına 200 bin TL destek sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faiz destekli kredisinden yararlanabilmek için Vakıfbank’ın şubelerine başvuru yapmak gerekiyor.

İlgili Makaleler