Gündem

CHP’den Ekonomi İçin 16 Maddelik Öneri !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir basın toplantısı düzenledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu açıklamalarında 16 maddelik ekonomi önerilerini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir basın toplantısı düzenledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu basın toplantısında ekonomi için 16 maddelik önerilerini belirtti.

CHP Genelk Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı maddeler ise şöyle:

AÇIKLANAN MADDELER

1-) Kamuda israfa son vereceğini hükümet taahhüt etmelidir.

2-) Yeni bir bütçe ve yeni bir ortada vadeli programı TBMM’ye getireceğini kamuoyuna açıklamalıdır. TBMM’de kabul edilen 2020 yılı bütçesi ve daha önce açıklanan 2020-2022 orta vadeli program artık milletin derdine derman olma vasfını yitirmiştir. Salgın nedeniyle kapanan iş yerlerinin, bu iş yerlerinde çalışan işçilerin telafisine çözüm getiren yeni bir bütçe ve planı Meclise getirmelidir.

3-) Yeni bir merkez-yerel dengesi kurulmalıdır, devletin tüm kapasitesini en verimli şekilde kullanması çok önemlidir. Bu nedenle yeni bir merkez-yerel dengesi kurmak zorunlu hale gelmiştir.

a-) Yerel yönetimlerin gelirleri artırılmalıdır

b-) Merkezi yönetimin denetimi, belediyelerin çalışmalarını engelleme amaçlı olmamalıdır.

c-) Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gidecekleri güven altına alınmalıdır.

4-) Devlet yönetiminde liyakat sistemi hakim kılınmalıdır, hükümet kamusal alandaki bütün atama ve işlemlerde liyakati esas alacağını yani işi ehline vermeyi taahhüt etmelidir.

“ÖZEL KURULLARIN GÜVENCESİ SAĞLANMALIDIR”

5-) Sayıştay gerçek işlevine kavuşturulmalıdır. Hükümet TBMM adına denetim yapan Sayıştay’ın denetim alanının uluslararası normlara uygun olarak genişletmeli ve bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri derhal parlamentoya sunacağını açıklamalıdır.

6-) Özel kurulların güvencesi sağlanmalıdır. MB başta olmak üzere BDDK, EPDK gibi kurumların bağımsızlığını yeniden sağlayacağını kamuoyuna açıklamalıdır.

7-) Kamu ihale yasaları yeniden düzenlenmelidir. Kamu ihale yasasının ivedilikle değiştireceğini, tüm kamu ihalelerinin saydam olarak yapılacağının garanti etmelidir.

8-) TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kurulmalıdır, hükümet kesinleşen bütçe harcamalarını gösteren Kesin Hesap Kanunu’nun sağlıklı bir zeminde tartışılmasını sağlamak için komisyonun kurulacağını ve bu komisyonun Başkanlığı’nın da muhalefet partisine verileceğini söylemelidir.

ULUSAL VERGİ KOMİSYONU

9) Ulusal vergi komisyonu kurulmalıdır.

10) Ekonomik ve sosyal konsey oluşturulmalıdır.

11) Yargı bağımsızlığı kesin olarak sağlanmalıdır. Kuvvetler ayrılığını sağlayacak adımların atılacağını garanti etmelidir.

12) Düşünceyi ifade ve basın özgürlüğü güvence altına alınmalıdır. Her türlü baskıya söz vereceğini kamuoyuna açıklamalıdır.

“SEÇİM BARAJI DERHAL KALDIRILMALIDIR”

13) Seçim barajı kaldırılmalıdır. Demokrasilerde asıl olan milletin iradesinin olduğu gibi meclise yansımasıdır. Darbelerin yasalaştırdığı seçim barajı derhal kaldırılmalıdır.

14) Siyasi ahlak yasası çıkarılmalıdır. Hükümet vatandaşla siyasetçi arasındaki itibarı korumalıdır.

15) Güçlü bir stratejik planlama teşkilatı kurulmalıdır.

16) IMF ile yeni düzen netleştirilmelidir.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler