CHP’den Maltepe’de Dev Miting: İmamoğlu’na Destek Sel Oldu
CHP'nin "Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük" mitingi Maltepe'de yüz binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Dilek İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın konuşmaları damga vururken, diğer partilerden de destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerdeki hukuki süreçler sonrası başlayan Saraçhane protestolarını Maltepe’ye taşıdı. “Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na Özgürlük” sloganıyla düzenlenen mitinge katılım yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren yüz binlerce vatandaş Maltepe miting alanını doldurmaya başladı.
“Kurtuluş Yok Tek Başına” Sloganları Yankılandı
Miting alanında toplanan kalabalık sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı. Vatandaşların coşkusu alanda adeta bir miting havası oluşturdu. Öte yandan, bazı katılımcıların Marmaray durağında yapılan kimlik kontrolleri nedeniyle alana ulaşmakta gecikmeler yaşadığı belirtildi.
Dilek İmamoğlu’ndan Duygusal Konuşma
Mitingde ilk olarak Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu sahneye çıktı. Yüz binlere seslenen Dilek İmamoğlu, eşine yapılan muameleye tepki göstererek, “Ekrem, İstanbul’un bütün sokaklarında, çarşılarında, pazarlarında huzurla dolaşır. Yalnız İstanbul’da değil Türkiye’nin dört bir yanında kendisine gösterilen büyük ilginin, sevginin karşısında hiçbir kibre kapılmadan tepeden tırnağa tevazuyla dolaşır. İşte bunun için Ekrem’i cezalandırıyorlar. Milletin ona olan sevgisi karşısında aciz kaldıkları için cezalandırıyorlar. Asla Ekrem kadar bu milletin gönlüne giremeyeceklerini biliyorlar onun için cezalandırıyorlar. İstediğiniz yapın Ekrem’e ceza işlemez. Hangi duvar sevgiye engel olabilir, hangi demir parmaklık gerçeği gizleyebilir” ifadelerini kullandı. Dilek İmamoğlu ayrıca, gençlerin tepkilerini demokratik yollarla dile getirdiğini vurgulayarak, annelerin yüreğini yakan yöntemlerle iktidarın korunamayacağını söyledi.
Yapay Zeka ile İmamoğlu’nun Mesajı Paylaşıldı
Mitingde dikkat çeken bir diğer an ise, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuş bir mesajının alandakilerle paylaşılması oldu. Mesajın içeriği henüz detaylı olarak paylaşılmazken, katılımcılar tarafından merakla karşılandı.
Mansur Yavaş’tan Sert Eleştiriler
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Maltepe mitinginde bir konuşma yaptı. Yavaş, İmamoğlu’na yapılan hukuki süreci eleştirerek, “Bugün burada haksızlıklara, hukuksuzluklara ses yükseltmek için toplandık. Bunun son örneği biliyorsunuz Ekrem İmamoğlu. Burada toplanan yüz binler olarak selam olsun Ekrem Başkanımıza. Selam olsun. Bu halkın oylarıyla İstanbul’u kazanan, millete hizmetten başka suçu olmayan bir kardeşimiz hukuksuzca, delilsizce susturulmak isteniyor. Millet yeter. Bu millet ‘Her şey çok güzel olacak’ dedi. Umut cezalandırılıyor” şeklinde konuştu. Yavaş ayrıca, gençlerin İmamoğlu’na yapılan hukuksuzluğa ilk tepkiyi gösterdiğini hatırlatarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün de gençlerle birlikte hareket ettiğini vurguladı.
Diğer Partilerden de Destek Yağdı
CHP’nin çağrısıyla düzenlenen mitinge Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Sol Parti de destek verdi. Bu partilerin temsilcileri de miting alanında yer alarak CHP’ye ve Ekrem İmamoğlu’na desteklerini ifade ettiler.
Toplu Taşımada Yoğunluk Yaşandı
Mitinge katılmak isteyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarına akın etti. Özellikle Sirkeci istasyonundan itibaren Marmaray’da yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşlar kapıların açılamadığını belirtti. Bu durum, mitinge katılımın ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne serdi.
Maltepe’deki bu büyük miting, Ekrem İmamoğlu’na verilen desteğin ve hukuki süreçlere duyulan tepkinin önemli bir göstergesi oldu. Mitingde yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar, önümüzdeki günlerde siyasi gündemde yankı uyandırmaya devam edecek gibi görünüyor.