Ekonomi

Çiftçiye Müjdeli Haber Açıklandı! Çiftçiye Mazot ve Gübre Desteği Verilecek! Destek Ödemeleri Ne Zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Türkiye’deki çiftçilerin masraflarını azaltmayı amaçlayan ve üretime katkı sunması planlanan bu destek ödemeleri, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açıklanmıştı. Pakdemirli görevini Vahit Kirişçi’ye devretti ve çiftçiler, mazot ve gübre destek ödemelerine odaklandı. Bakanlıkta görevin el değiştirmesi ile birlikte mazot ve gübre destek ödemelerinde detaylar belli olmaya başladı. İşte detaylar…

Mazot ve Gübre Ödemelerinde Detaylar

Eski Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında çiftçiye yapılacak olan mazot ve gübre destek ödemelerinin, çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını dile getirmişti. Buna göre hububat, mazot, toprak analizi, tohum, gübre ve kırsal kalkınma alanlarında verilen destekler, çiftçilerin banka hesapları üzerinden ödenecek. Çiftçilerin merakla beklediği destek ödemelerinde son detaylar da belli oldu.

Mazot Desteği

Eski Bakan Pakdemirli Açıklamıştı

Pakdemirli, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında çiftçilerin hesaplarına tarımsal destekleme ödemesi kapsamında 177 milyon 266 bin 298 TL yatırılacağını duyurmuştu. Bu tutarın ne kadarının hangi alanlarda verileceğini dile getiren Pakdemirli, bunun 150 milyon liradan fazlasının hububat, baklagil ve dane mısır desteğine ayrılacağını ifade etmişti. Pakdemirli’nin ödeme detaylarını verdiği bu açıklamasının ardından, çiftçilere yapılacak olan mazot ve gübre destek ödemelerinin tarihi merak uyandırdı. Milyonlarca vatandaş, çiftçiye mazot ve gübre destek ödemelerinin yapılıp yapılmadığını araştırıyor.

Tarımsal Destekleme Ödemeleri Yapıldı Mı?

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin söz konusu açıklamalarının ardından çiftçiye mazot ve gübre destek ödemelerinin tarihi ile ilgili bir net bir bilgi verilmedi. Ancak söz konusu tarımsal destekleme ödemelerinde hak sahibi olan vatandaşlar bu ödemelerin yapılıp yapılmadığını ve bu ödemelerde hak sahibi olup olmadıklarını E-Devlet üzerinden ve banka hesapları üzerinden kontrol edebilir. Konuya ilişkin olarak bakanlıktan tarihle ilgili bir açıklama gelmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler