Ekonomi

Cihat Çiçek, Gram Altın İçin Rakam Verdi; Gerçekleşirse Piyasalar Altüst Olacak! Gram Altın Sadece Bir Ay İçerisinde…

Bir süredir altın ve para piyasalarındaki inişli çıkışlı seyir hem yatırımcıları hem de geçim derdi içerisinde olan vatandaşı yakından ilgilendirmeye başladı. Sadece vatandaşların değil, ani düşüş ile ekonomi insanlarının da tüm dikkatini üzerine çeken altın ve para piyasaları, bu haftaya da düşüş ile başladı. Dolar 15 TL’nin altındaki seyrini korurken; Euro’da yaşanan gerilemeler bir hayli dikkat çekti. Öte yandan gram altın, 900 TL bandının altındaki değerini devam ettirdi.

Merkez bankalarının arka arkaya aldığı faiz politikalarının ardından dalgalı bir biçimde seyrini sürdüren altın ve para piyasalarındaki inişli çıkışlı gidişat birçok ekonomi insanı gibi Cihan Çiçek’in de dikkatini çekti. Altındaki düşüşün geçici olduğunu vurgulayan ekonomi insanları arasındaki yerini alan Cihan Çiçek, altının ilerleyen günlerde ulaşacağı zirve rakamı açıkladı.

Gram Altın Yükselecek Mi?

Özellikle küçük yatırımcının ve altın ile borç alanların tüm dikkatini verdiği gram altın grafiği, şu sıralar aşağı yönlü bir trende kapıldı. Uzun vadeli bir yatırım aracı olması nedeniyle her dönem yatırımcısını bekleten altın, uzunca bir süre sonra yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yükselişe değil, düşüş trendine kapıldı. Düğün yapacaklardan altın alacaklara kadar pek çok vatandaş ise, gram altındaki akıbeti merak etmeye başladı. Amerikan Merkez Bankası FED’in 50 baz puanlık artışı ise, henüz para ve altın piyasalarındaki etkilerini göstermedi. Bunun öncesinde bir açıklama gerçekleştiren Uzman Cihat Çiçek ise, gram altın için net bir rakam verdi.

Cahit Çiçek, Gram Altın İçin Rakam Verdi

Ekonomi insanlarının adeta birbiri ile yarıştığı gram altın tahminlerinde bir yeni tahmin de Cihat Çiçek’ten geldi. Altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu hatırlatan Cihat Çiçek, gram altında çıtayı yüksek tutan isimlerden biri oldu. Uzun vadede gram altının zirvesini iki bin 140 lira olarak belirleyen Cihat Çiçek, bu rakama ulaşmak için altının iki yıl kadar da yol kat etmesi gerektiğini öngördü. Öte yandan dünyaca ünlü analistler, 2023 yılında altının dibe vuracağını tahmin ettikleri analiz raporlarını Cihat Çiçek2ten sonra yayınlaması ile vatandaşların kafasını bir kez daha karıştırdı.

İlgili Makaleler