Gündem

Çin İstanbul Başkonsolosu Türk iş insanlarına tepki gösterdi: Acılarımızla mutlu olmayın!

Çin’deki coronovirüs salgını yüzünden ihracatta Çin’le rekabet etmeye başlayan Türkiye’ye Çin İstanbul Başkonsolosu’ndan eleştiri geldi. Başkonsolos coronavirüsü avantaja çeviren Türk iş insanlarına "Acılarımızla mutlu olmayın" diyerektepki gösterdi.

Çin’de Wuhan şehrinde ortaya çıkan coronavirüs yüzünden Türkiye bazı ürünlerde Çin’le rekabet yarışına girdi. Dünya pazarında ülkelerin vatandaşlarını ölümcül virüs yüzünden korumaya çalışarak Çin’den ihracatı azaltması ve bunun yerine Türkiye’yi tercih etmesi iki ülke arasındaki dengelerin hassaslaşmasına yol açtı. Türk iş insanlarının coronavirüs yüzünden çıkan durumu avantaja çevirmesini Çin’in İstanbul Başkonsolosu tarafından tepki gördü. Konsolos Huang “Başkalarının acıları üzerinden mutlu olmak Türk misafirperverliğine aykırı.” dedi.

Başkalarının acıları üzerinden mutlu olmak bu ülkenin misafirperverliğine aykırı

 

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Songfeng Huang “Çin’de böyle bir hastalık çıktı diye Çin ekonomisi kötüleşecek ve bundan Türkiye ekonomisi olumlu faydalanacak diye bir düşünce oluşuyorsa bu bizi endişelendiriyor. Son günlerde böyle haberler çok okuyoruz. Mesela ayakkabıcılar, tekstilciler, sebze meyveciler ve bazı diğer sektörler sanki Çin’deki hastalıktan dolayı kendi sektörü için fırsat çıkacak diye biraz mutlu oluyorlar. Bu mutluluklarını kendi sektörel toplantılarında paylaşırlarsa daha iyi olur. Hele bazı Türk iş insanları bu yaşananlardan çok mutlu oluyor. Başkalarının acıları üzerinden mutlu olmak bu ülkenin misafirperverliğine aykırıdır.”

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir