Gündem

Çin’de halk corona virüsü yüzünden isyan etti! Polise saldırdılar

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, daha sonra tüm dünyaya yayılan corona virüsü ile ilgili Çin’de sular durulmuyor. Vaka sayısının azaldığı ve salgının kontrol atına alındığı ülkede halk tedbirlere isyan etti. Jiangxi eyaletinde bir köprüden geçmek isteyen vatandaşlar polis tarafından engellenince, polise saldırdılar.

Çin hükümeti ülkede corona virüs salgınını kontrol altına aldığını duyurdu. İlk olarak Wuhan’da ortaya çıkan Covid-19 salgınında ülke yavaş yavaş karantina sürecinden çıkmaya başladı. Wuhan virüs kaynağı olarak görüldüğü için dış dünyadan izole edilmiş, giriş ve çıkışlar kapatılmıştı. Hükumetin salgını kontrol altına alma açıklamasından sonra Wuhan yeni vakaların görülmemesi nedeni ile alınan sıkı karantina tedbirlerinin gevşetilmesini istedi.

Polis araçlarını ters çevirdiler

Bugün kentte yaşanan olay ise Wuhan Halkının karantina sürecinden ne kadar olumsuz etkilendiğini gösterir nitelikteydi. Hubei eyaleti ve Jiangxi eyaletleri arasında bulunan köprüyü kullanarak Jiangxi’ye geçmek isteyen vatandaşlara polis izin vermeyince arbede yaşandı. Köprüye barikatlar kuran polis vatandaşların geçmesine izin vermedi. Bunun üzerine Polise saldıran vatandaşlar polis araçlarını ters çevirerek, barikatları aştı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir